În perioada 24 – 25 septembrie 2021, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer organizează în format hibrid, Conferința Națională dedicată pacienților cu cancer,  ediția a – XIII – a, cu tema «NOUTĂȚI TERAPEUTICE ÎN TRATAREA CANCERULUI ÎN ROMÂNIA».

Evenimentul urmărește informarea pacienților cu cancer din România despre teme specifice de interes, precum și acțiunile pentru promovarea și apărarea drepturilor acestora. Aceasta acțiune a FABC a devenit o “tradiție” datorită solicitărilor pacienților privind organizarea constantă, reprezentând un instrument de lucru potrivit în relația cu decidenții, medicii și ceilalți factori implicați în acest domeniu. Evenimentul constituie un moment de referința și din perspectiva networkingului, prin prisma faptului ca Asociațiile de Pacienți membre își prezintă activitățile proprii, prezintă problemele din teritoriu cu care se confruntă pacienții.

După o pauză de 1 an, generată de pandemie, dorim o întâlnire directă cu colegii noștri din țară pentru a discuta despre noile terapii privind tratarea cancerului dar și despre creionarea Planului Național de Oncologie la nivelul Parlamentului României.

În ultima perioadă, pacienții cu cancer au fost și sunt în continuare în dificultate de a accesa serviciile medicale, multe tratamente lipsesc, și problemele sunt multiple. De aceea, este important să sumarizăm toate aceste aspecte în mod direct, pentru a le prezenta autorităților în vederea identificării soluțiilor.

Cifrele evenimentului: 2 zile de conferința, 24 de specialisti care vor susține prezentări științifice / legislative / holistice, 14 asociații de pacienti cu cancer.

0 0 votes
Article Rating