Tratarea cancerului intestinal
În această secțiune veți găsi informații cu privire la tratamentul cancerului intestinal (colorectal). Sunt incluse informații despre diferitele stadii ale cancerului și cum va decide doctorul care este tratamentul necesar pentru dvs. Sunt cuprinse și informații despre principalele tratamente – intervenție chirurgicală, chimioterapie, terapie biologică și radioterapie – precum și despre controlul post-tratament și cercetări.

Tipuri de tratament pentru cancerul intestinal
Tratamentul depinde de cât de incipient sau avansat este cancerul intestinal. Această pagină tratează principalele tratamente pentru cancerul intestinal și despre cum stabilește medicul tratamentul dvs.

 

Principalele tratamente

Operația este principalul tratament în cazul a 8 din 10 persoane diagnosticate cu cancer intestinal (80%). Se poate ca operația să fie însoțită de chimioterapie sau radioterapie. Tratamentul pe care îl veți urma depinde de stadiul cancerului. Cum acesta variază, am oferit informații detaliate în pagini distincte. Dacă s-a răspândit cancerul, atunci mai poate fi menționat ca un cancer intestinal în stadiu avansat.

 

Cum stabilește doctorul tratamentul

Există un număr de factori de care ține cont specialistul în stabilirea tratamentului:

  • Tipul și dimensiunea cancerului;
  • Starea generală de sănătate și nivelul de activitate (status de performanță);
  • Răspândirea sau nu a cancerului (stadiul);
  • Cum arată celulele canceroase sub microscop (gradul);

Puteți afla că alte persoane pe care le întâlniți au tratamente diferite față de dvs. Acest lucru poate fi motivat de prezența unor factori diferiți. Puteți adresa doctorului sau asistentului medical orice întrebări legate de tratamentul dvs. Este util să scrieți o listă cu întrebările pe care doriți să le adresați. Puteți de asemenea să mergeți însoțit de un prieten apropiat sau de o rudă la consultație, ca acesta să vă poată ajuta să vă amintiți cele discutate.

 

A doua părere

Unele persoane preferă să audă opinia unui alt doctor înainte de a se decide asupra începerii tratamentului. Dacă doriți să vi se ofere o a doua părere, puteți ruga medicul de familie sau specialistul să vă recomande alt doctor. Este de preferat ca doctorul dvs să intermedieze acest proces, pentru că în acest fel vor avea acces la rezultatele analizelor și la mențiunile celui de-al doilea doctor.

Cum planifică doctorii tratamentul
O echipă multidisciplinară ține cont de un număr de factori în stabilirea tratamentului, inclusiv de tipul și dimensiunea cancerului și de starea generală de sănătate și nivelul de activitate. Puteți adresa doctorului sau asistentului medical orice întrebare cu privire la tratamentul dvs. Majoritatea persoanelor cu cancer intestinal în stadiu incipient sunt operate. Unele persoane vor face și chimioterapie sau radioterapie.