Regimul de chimioterapie folosit pentru SMD este adesea similar cu cel folosit pentru leucemia mieloidă acută (AML). Regimul AML este adesea folosit pentru pacienții SMD aflați în categoria de risc intermediar-2 sau ridicat, conform Sistemului internațional de Prognostic.

În timpul chimioterapiei, vi se administrează medicamente puternice care trebuie să fie suficient de toxice pentru a deteriora sau a distruge celulele leucemice. În același timp, ele pot afecta și celulele normale și pot provoca reacții adverse. Cu toate acestea, nu toată lumea experimentează efecte secundare și oamenii reacționează diferit.

La început, chimioterapia înrăutățește numărul celulelor sanguine. Când medicul dumneavoastră plănuiește tratamentul, el va lua considerare acest lucru, precum și:

  • Starea generală de sănătate si daca aveți afecțiuni medicale, cum ar fi boli de inimă, boli de rinichi, boli pulmonare sau diabet.
  • Severitatea SMD.

 

Medicii combină de obicei de două sau trei medicamente de chimioterapie pentru a trata SMD. Sunt folosite uneori doze mici. Fiecare tip de medicament funcționează într-un mod diferit pentru a distruge celulele canceroase. Combinarea mai multor tipuri de medicamente le poate face mai eficiente. Ați putea primi medicamente cu administrare orală, sau cu administrare prin injectare sau printr-un cateter (un tub flexibil subțire – linie intravenoasă) amplasat într-o venă, în partea de sus a pieptului.

Chimioterapia este administrată în cicluri, de obicei, la  mai multe săptămâni distanță. Veți avea nevoie de un număr de cicluri pe o perioadă de șase până la 10 luni. Poate fi necesar să rămâneți în spital pentru o perioadă scurtă în timpul tratamentului dacă tratamentul este deosebit de intens sau duce la infecții sau scăderi prelungite sau severe a numărului de globule.

Medicamente folosite în chimioterapia pentru SMD

Medicamentele utilizate în mod obișnuit pentru  chimioterapia SMD includ:

  • citarabin cunoscut , de asemenea, sub numele de citozină arabinozid și ara-C (Cytosar-U®);
  • idarubicin (Idamycin®);
  • daunorubicin (Cerubidine®);
  • mitoxantron (Novantrone®);

 

Chimioterapia rareori vindecă pacienții cu tipuri frecvente de SMD care au cromozomi anormali 5 și 7. Cercetătorii studiază medicamente mai noi, cum ar fi clofarabin (Clolar®) pentru a trata atât SMD și pacienții cu LAM.

0 0 vote
Article Rating