Unii pacienți pot să aibă limfoame care rezistă la tratament sau care recidivează după o anumită perioadă de remise. Dacă faceți parte din această categorie, medicul vă poate recomanda un transplant autolog de celule stem, astfel încât să tolerați mai bine chimioterapia.

Din cauza riscurilor ridicate, care pot chiar pune în pericol viața pacientului, nu toți medicii recomandă transplantul de celulele stem ca tratament inițial. Însă, acest tip de transplant poate să vindece pacienți ai căror limfom a recidivat. Transplantul pentru pacienții aflați la prima remisie se efectuează numai în cadrul studiilor clinice , cu câteva excepții, cum ar fi tratamentul limfomului cu celule din manta.

Există mai multe tipuri de transplant de celule stem. Pacienții cu Limfom Non-Hodgkin (LNH) suferă, de cele mai multe ori, un transplat autolog de celule stem, atunci când celulele sănătoase sunt prelevate din corp și înghețate. Celulele sunt apoi reintroduse în corp prin injectare după tratamentul cu chimioterapie.

Transplantul autolog nu prezintă la fel de multe riscuri ca transplantul alogen de celule stem, atunci când celulele sunt prelevate de la un donator compatibil. Acest tip de transplant este folosit pentru tratarea anumitor pacienți cu LHN.