Tratament Cancer Renal

Tratament Cancer Renal. Această secțiune prezintă tratamente standard (cele care s-au dovedit cele mai eficiente) pentru acest tip de cancer. Atunci când se stabilește un plan de tratament, pacienții sunt încurajați să ia în calcul și participarea la un studiu clinic. Un studiu clinic este o cercetare prin care un nou tratament este evaluat din punct de vedere al siguranței și al eficienței, comparativ cu tratamentul standard. Studiile clinice pot testa noi abordări de tratament, noi medicamente sau o nouă combinație de tratamente, doze și terapii. Medicul dvs vă poate ajuta să revizuiți toate opțiunile de tratament.

 

Descriere tratament

În cazul cancerului renal echipa de specialiști este de obicei condusă de un urolog, doctor care este specializat în tractul genito-urinar, care include rinichii, vezica urinară, organele genitale, prostata și testiculele, sau un urolog oncolog care este specializat în tratarea cancerului apărut la tractul urinar.

Opțiunile și recomandările de tratament depind de mai mulți factori, inclusiv de tipul și stadiul cancerului, de posibilele efecte secundare, de preferințele pacientului și de starea generală de sănătate a acestuia. Planul de tratament poate include și tratarea simptomelor și a efectelor secundare, un aspect important în tratamentul anti-cancer. Informați-vă cu privire la opțiunile de tratament și nu ezitați să lămuriți orice aspecte neclare cu doctorul dvs. De asemenea, discutați despre obiectivele tratamentului cu medicul dvs.
Cancerul renal este tratat cel mai adesea prin intervenție chirurgicală, terapie țintită și/sau imunoterapie. Radioterapia și chimioterapia sunt folosite numai ocazional. Pacienții cu cancer renal metastazic vor primi mai multe sesiuni consecutive de tratament.

 

Supravegherea activă

În unele cazuri, mai ales atunci când tumoarea este mică și crește încet, medicul poate recomanda ca pacientul să fie monitorizat, urmând ca tratamentul să fie efectuat numai atunci când boala avansează. Această abordare se numește supraveghere activă sau așteptare.