Unii oameni pot gestiona boala ani de zile, folosind o abordare de tip monitorizare și așteptare. Prin utilizarea acestei metode medicul dumneavoastră poate monitoriza starea dumneavoastră de sănătate prin examene fizice regulate și analize de laborator. Ar trebui să vă puteți continua activitatea normală fără a lua medicamente și fără a primi tratament contra SMD în această perioadă.

Este posibil să vă simți inconfortabil pentru că știți că aveți cancer, dar nu sunteți tratat imediat. Vă asigurăm că abordarea aceasta reprezintă un standard de îngrijire pentru persoanele a căror boală are următoarele caracteristici:

  • un risc scăzut – intermediar-1;
  • un nivel al hemoglobinei mai mare de 10 grame per decilitru;
  • un nivel al trombocitelor mai mare de 50,000 per microlitru (µL) to 100,000/µL;
  • nu necesită transfuzii;

 

Abordarea „Monitorizare și control” vă permite să evitați efectele secundare ale terapiei până în momentul în care tratamentul devine necesar. De-a lungul timpului, s-a dovedit că tratarea SMD în acest stadiu incipient nu este de ajutor pentru rezultatul final al tratamentului.

Trebuie să mergeți la medic în mod regulat astfel încât să poată verifica dacă au apărut modificări de stării de sănătate. De asemenea, medicul va urmări dacă boala dumneavoastră rămâne stabilă sau începe să progreseze. Medicul dumneavoastră monitorizează rezultatele analizelor pentru a decide atunci când este timpul pentru a începe tratamentul și care este cea mai bună opțiune de tratament.

Cancerul poate uneori progresa într-o formă mai gravă de SMD sau în leucemie mieloidă acută.

0 0 vote
Article Rating