Participarea la un studiu clinic poate fi cea mai bună alegere de tratament pentru unii pacienți cu Limfom Hodgkin. Studiile clinice sunt ajută la dezvoltarea de noi tratamente pentru pacienții care sunt la primul diagnostic, care sunt în remisie sau care au recidivat, sau care suferă de Limfom Hodgkin refractar. Tratamentele standard anti-cancer se bazează pe studii clinice anterioare.
Studiile clinice pot implica noi medicamente, noi combinații de medicamente sau medicamente aprobate pentru utilizarea în tratamentul pacienților în moduri noi, cum ar fi alte doze de medicament. Studiile clinice sunt efectuate în întreaga lume conform unor regulamente riguroase pentru a ajuta doctorii să stabilească dacă noile tratamente anti cancer sunt sigure și mai eficiente decât tratamentele standard. Progresele în tratamentele pentru Limfom Hodgkin utilizate în cazul copiilor care au îmbunătățit rata de vindecare și calitatea vieții pentru supraviețuitori, sunt în mare parte rezultatul cercetărilor din cadrul studiilor clinice.

Pacienții care participă la studiile clinice primesc, în general, fie tratamentul aflat în studiu, fie cel mai bun tratament standard.

Cercetări și studii clinice pentru Limfomul Hodgkin

Mai jos sunt câteva dintre tipurile de Limfom Hodgkin pentru care există programe de cercetare și studii clinice în curs de desfășurare:

Efecte tardive și pe termen lung ale tratamentului. Oamenii de știință vor să afle dacă tratarea pacienților cu limfom în stadiu incipient cu chimioterapie este o abordare eficientă, care ar putea reduce potențialele efecte pe termen lung și efectele tardive ale tratamentului standard care combină chimioterapia cu radioterapia.

Exemenele PET/CT ca un instrument de monitorizare a chimioterapiei. Experții studiază modalități de a stabili care pacienți ar beneficia cel mai mult de un tratament mai intensiv. Folosirea tomografiei cu emisie de pozitroni și tomografiei computerizate (PET/CT) poate fi o modalitate de a monitoriza modul în care pacienții răspund la chimioterapie, ceea ce le permite medicilor să adapteze tratamentul în curs de desfășurare.

Biomarkeri și cauze genetice. Oamenii de știință lucrează pentru a identifica biomarkerii, niveluri ridicate de substanțe produse de celulele canceroase. Prin sublinierea biomarkerilor, medicii vor putea obține mai multe detalii despre celulele Hodgkin găsite. Experții încearcă, de asemenea, să înțeleagă mai bine cauzele genetice ale Limfomului Hodgkin.

Studii privind calitatea vieții. Cercetătorii studiază efectele pe termen lung și efectele târzii care îi pot afecta pe supraviețuitor și aplică ceea ce află pentru a crea tratamente mai puțin toxice, menținând sau îmbunătățind rata de vindecare a terapiei standard. Informațiile vor fi, de asemenea, folosite pentru a propune noi abordări privind îngrijirea și monitorizarea pe termen lung a supraviețuitorilor.

Limfom Hodgkin avansat, recidivant sau refractar. Cercetătorii studiază mai multe regimuri de chimioterapie, cu și fără terapii specifice, pentru a vedea dacă acestea sunt eficace și sigure pentru a fi utilizate la pacienți aflați în stadiile avansate ale bolii, sau cu boală recidivantă, sau refractară. Ei speră să găsească medicamente mai bune sau combinații de medicamente care vor reduce efectele secundare.

Transplantul alogen de celule stem. În prezent, mai multe medicamente și combinații de medicamente sunt studiate împreună cu transplatul alogen sau autolog de celule stem:
Tratament cu Gemcitabin și vinorelbin, urmate de o combinație de carmustin, etoposid și ciclofosfamid pentru a trata limfomul recurent sau refractar.
Bortezomib pentru pacineții cu risc ridicat.
Medicamente imunosupresive, denumite inhibitori de semnal de transmisie (precum temsirolimus, tacrolimus și sirolimus) care ajută la prevenirea bolii grefă-contra-gazdă.
Transplant alogen de celule stem cu intensitate redusă. Medicii studiază acest tip de transplant care îi poate ajute pe unii pacienți, mai ales pe cei care sunt mai în vârstă, sau care au o stare generală de sănătate mai proastă, să tolereze mai bine transplantul.

0 0 vote
Article Rating