Efectele cancerului

Efectele cancerului. Cancerul și metodele de tratament aplicate cauzează adesea o multitudine de efecte secundare. Felul în care fiecare pacient percepe simptomele bolii poate fi diferit. Cei mai mulţi pacienţi pot percepe unele dintre simptome, dar nu pe toate. Informaţiile din acest capitol sunt oferite ca o sursă atât pentru pacienţi, cât şi pentru membrii de familie.

Deoarece fiecare pacient primește o anumită schemă de tratament, este important ca pacientul și familia acestuia să știe care sunt efectele care pot apărea în urma tratamentului recomandat, în vederea prevenirii reacțiilor complicate care ar putea duce la un dezechilibru al stării pacientului ce ar putea afecta pe viitor următoarele sesiuni de tratament.

Sunteţi sfătuiţi să discutaţi cu membrii echipei dumneavoastră de îngrijiri medicale ori de câte ori aveţi întrebări, nelămuriri sau temeri despre simptomele şi evoluţia bolii dumneavoastră.
O parte importantă a acestui capitol o vom dedica managementului efectelor cancerului asupra organismului dar și managemntului îngrijirii bolnavului aflat în tratament.