Operatia in Cancerul de Stomac

Operatia in Cancerul de Stomac. Numărul de operaţii la care veţi fi supus depinde de stadiul în care a ajuns cancerul. Probabil veţi fi supus la o scanare CT şi o laparoscopie pentru a ajuta medicul să decidă dacă intervenţia chirurgicală este o alternativă pentru dumneavoastră. Însă se poate ca medicul să nu îşi dea seama de stadiul exact al cancerului din stomac decât după operaţie. După operaţie, specimenele prelevate în timpul acesteia sunt trimise la laborator unde un patolog le analizează la microscop. Aceasta este o evaluare mult mai corectă a stadiului cancerului. În funcţie de stadiul cancerului, veţi fi supus la:

 

Intervenţia chirurgicală pentru îndepărtarea cancerului

Dacă vindecarea cancerului de stomac de care suferiţi este posibilă, vi se va îndepărta integral stomacul sau o parte a acestuia. Mărimea părţii îndepărtate depinde de poziţia cancerului în stomac. În timpul operaţiei, chirurgul vă va examina stomacul şi zona înconjurătoare. Nodulii limfatici din jurul stomacului şi o parte a epiplonului (peretele format din ţesuturi conjunctive care ţine şi înconjoară stomacul) vor fi de asemenea îndepărtate. Acestea vor fi trimise la laborator unde se va analiza dacă ele conţin celule canceroase.

 

Intervenţia chirurgicală pentru eliminarea simptomelor

Chiar şi atunci când cancerul de stomac nu poate fi vindecat printr-o intervenţie chirurgicală, puteţi avea nevoie de o operaţie pentru a elimina simptomele şi a beneficia de o calitate mai bună a vieţii o perioadă mai lungă de timp. Dacă tumora blochează intrarea sau ieşirea din stomac, probabil vi se va monta un tub (denumit stent în respectiva zonă) şi veţi face chimioterapie. Sau puteţi fi supus la o intervenţie chirurgicală de bypass prin care partea din stomac de deasupra blocajului este legată direct de intestinul subţire. Uneori, se apelează la chirurgie laser pentru a reduce mărimea tumorii care blochează intrarea în stomac