Preventie Cancer Pulmonar

Preventie Cancer Pulmonar. Deoarece încă nu știm care este cauza majorității tumorilor carcinoide pulmonare, nu putem ști nici cum să le prevenim. Fumatul a fost legat de un risc crescut de tumori carcinoide atipice în unele studii, așa încât renunțarea la fumat (sau lipsa fumatului) poate reduce probabilitățile.

Tumorile carcinoide pulmonare nu sunt frecvente și nu există teste de screening recomandate la scară largă pentru aceste tipuri de tumori care să poată fi aplicate majorității oamenilor. (Screeningul este testarea persoanelor fără simptome în vederea depistării cancerului.)

Persoanele cu neoplazie endocrină multiplă de tip 1 (MEN1) prezintă un risc crescut de astfel de tumori, iar unii medici recomandă efectuarea unor scanări ale toracelui cu computerul tomograf (CT) o dată la 3 ani începând de la vârsta de 20 de ani.

Deoarece de regulă tumorile carcinoide cresc și de răspândesc încet, majoritatea nu sunt depistate în stadiu incipient sau localizat, chiar dacă au provocat deja simptome de ceva timp. Mulți dintre pacienții cu tumori carcinoide periferice sau cu tumori carcinoide centrale mici nu prezintă nici un fel de simptome. Tumorile carcinoide care nu provoacă simptome sunt descoperite adesea printr-o radiografie toracică sau un CT efectuată din alte motive.