Confidentialitate

Confidentialitate 2017-01-17T16:35:03+00:00
ACORD DE CONFIDENTIALITATE

Proiectul www.oncopedia.ro este dezvoltat si administrat de catre Asociatia Castiga Viata.

Proiectul intermediaza comunicarea dintre utilizatori (Dvs) si alti utilizatori si/sau medicii si/sau terapeutii inscrisi pe oncopedia.ro, in functie de optiunea utilizatorului si ajuta la informarea si educarea medicala a utilizatorilor ( Dvs ).
Serviciul presupune inregistrarea Dvs prin intermediul unui cont pe site-ul nostru. La crearea contului va trebui sa completati urmatoarele date : nume, telefon, email ( acestea nu vor fi transmise catre terti, decat daca este vorba de autoritatile publice pentru derularea unor acte administrative sau de justitie ) si varsta, sex, greutate, inaltime, localitate de domiciliu, detalii privind starea de sanatate, adica semne si simptome, diagnostice, analize, fisiere medicale, tratamente ( datele dvs despre starea de sanatate nu vor fi legate de numele Dvs – nume real pe care nu este nevoie sa il oferiti – de adresa de email sau de numarul de telefon si se vor afisa pe site decat daca Dvs veti dori in mod special acest lucru. In caz contrar fisa dvs medicala va va fi accesibila doar dvs si doar persoanelor care au primit din partea dvs un link catre aceasta fisa. La cererea Dvs, acest link poate fi blocat si puteti genera unul nou.)
Echipa oncopedia isi doreste sa va ofere dvs, utilizatorilor, o navigare online sigura si sa va protejeze dreptul la intimitate si la imagine pentru protectia vietii dvs personale. Ne preocupam sa va aducem la cunostiinta scopurile pentru care vi se solicita anumite informatii cu caracter personal si ne asiguram ca informatiile pe care le-ati introdus in bazele noastre de date sunt folosite doar in scopul pe care vi l-am prezentat dvs la cererea respectivelor date.

Nota de informare privind protectia datelor personale

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. Oncopedia.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.
Scopul
Scopul colectarii datelor este de a asigura utilizatorilor serviciilor oncopedia.ro informatii si servicii de calitate, si/sau de a finaliza achizitionarea unor servicii online de catre clientii nostri, precum si/sau servicii de marketing, reclama si publicitate.
Obligatia de a furniza datele
Sunteti obligat (a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare pentru oferirea serviciilor puse la dispozitia dvs. de catre oncopedia. Refuzul dvs. determina imposibilitatea Oncopedia.ro de a va oferi serviciile solicitate.
Destinatia datelor:
Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operatorii Asociatiei Castiga Vaita si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: autoritatile publice, numai in cazul in care acestea o cer pentru derularea unui act administrativ sau de justitie.
Drepturile dvs:
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de opozitie si dreptul de a va adresa justitei. Aveti dreptul sa va impotriviti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata pe adresa info@oncopedia.ro sau prin posta pe adresa societatii noastre.
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.
Informatii colectate de oncopedia.ro
In momentul inregistrarii pe site-ul oncopedia, prin crearea unui cont, oncopedia.ro va prelua informatii cu caracter personal de natura sa identifice o anumita persoana.
La crearea contului se cer urmatoarele date : nume, data nasterii, sex, greutate, inaltime, localitate, telefon , email si date cu caracter personal cu privire la starea de sanatate a creatorului contului – semne si simptome, diagnostice, tratamente medicale, analize si fisiere medicale .
Aceastea din urma sunt prelucrate doar cu acceptul expres si neechivoc al persoanei care isi completeaza datele. Aceste date, fara cele de identificare (nume, email, telefon) sunt transmise catre persoana careia Dvs i-ati adresat intrebarea.
Colectarea si utilizarea datelor cu caracter personal de catre Oncopedia.ro
Noi utilizam informatiile stranse de pe site-ul ghid-cancer, indiferent daca sunt date personale, demografice, colective sau tehnice, in scopul de a administra inregistrarea conturilor dvs., de a solutiona intrebarile dvs, de a imbunatati site-ul nostru, de a consulta utilizatorii in vederea cresterii calitatii produselor si serviciilor oferite.
Utilizarea datelor cu caracter personal de catre oncopedia.ro este in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in legatura cu protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Dezvaluirea si transmiterea informatiilor cu caracter personal
Oncopedia.ro nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terte parti informatiile dvs. cu caracter personal.
Informatiile cu privire la varsta, sex, greutate, inaltime, localitate si detaliile despre starea de sanatate vor fi transmise catre persoana careia ati ales sa ii trimiteti intrebarea dvs. Nu vor fi trimise si datele dvs persoanale de identificare, decat daca le veti introduce in mod intentionat in campurile de descriere sau in fisierele cu analize si rezultate medicale.
Oncopedia poate, totusi, transmite informatia tertilor in urmatoarele cazuri:
– Cu acordul dvs.;
– Daca este necesara transmiterea unor informatii in vederea furnizarii produselor si serviciilor solicitate de dvs. (intrebarea dvs catre medicul ales din lista)
– In cazul in care informatia e necesara partenerilor companiei pentru imbunatatirea sau facilitarea unor servicii sau produse solicitate de dvs. Companiile partenere au dreptul de a utiliza datele cu caracter personal furnizate direct de oncopedia.ro doar in masura in care este necesara asistenta lor.
– Putem transmite informatii cu caracter personal autoritatilor sau institutiilor publice conform prevederilor legale sau bunei-credinte daca:
(a) e prevazut intr-o dispozitie legala;
(b) protejeaza drepturile companiei oncopedia.ro sau companiilor afiliate;
(c) previne o infractiune sau protejeaza siguranta nationala;
(d) protejeaza siguranta individului sau siguranta publica;
(e) aceste informatii sunt necesare in vederea rezolvarii diferitelor situatii.
– in cazul in care activitatile dvs. contravin termenilor si conditiilor statuate de oncopedia.ro, sau a instructiunilor pentru utilizarea anumitor produse si servicii;
– In cazul in care ghid-cancer fuzioneaza sau e achizitionata total sau partial de o alta companie baza de date e transferata noului operator. In cazul in care oncopedia.ro devine insolvabila, voluntar sau involuntar, prin lichidatorul, administratorul sau cumparatorul baza de date poate fi vanduta, autorizata, tranzactionata doar cu acordul instantei. In cazul in care vor aparea situatii mentionate mai sus veti fi anuntati prin e-mail sau printr-un anunt postat pe site-urile oncopedia.

Dreptul dvs. de a va modifica si stege datele dvs. detinute de operator
Oncopedia.ro confera dreptul utilizatorului de a-si modifica datele de contact pe care le-a inregistrat, inclusiv de a solicita stergerea datelor inregistrate, printr-o simpla cerere la adresa info@oncopedia.ro, cerere trimisa de pe adresa de email cu care s-a facut inregistrarea contului.

Securitatea datelor
Pentru confidentialitatea si securitatea datelor contul de Oncopedia.ro e protejat de o parola si username. De asemenea, bazele de date sunt stocate pe un server garantat, protejat de incercarile de fraudare si se acceaseza cu ajutorul unei parole. Nu toti angajatii companiilor au acces la bazele de date, iar cei care au acces au semnat, in prealabil, un acord de respectare a prevederilor legale in domeniu.

Cookies
Pentru a va oferi o navigare cat mai fluida pe siteul oncopedia.ro folosim o facilitate a browserului Internet numita `cookie`. Cookies sunt fisere de dimensiuni reduse pe care browserul le plaseaza pe hard-diskul utilizatorului. Aceste cookies sunt folosite pentru a memora numele utilizatorilor, parolele si preferintele, pentru a monitoriza parcursuri pe site, si pentru a personaliza paginile in functie de vizitator.
Aveti optiunea de a seta browserul astfel incat sa respinga cookies. In acest caz insa, va exista un impact negativ asupra navigarii pe siteul nostru.

Feedback
Oncopedia.ro ofera posibilitatea utilizatorilor siteului de a trimite comentarii, intrebari si sugestii. Orice informatie care este trimisa prin intermediul formularelor de contact va fi folosita tinand cont de dreptul la confidentialitate si la imagine al persoanelor.

Modificari ale politicii de confidentialitate
Daca consideram ca este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, vom publica respectivele modificari in aceasta pagina pentru a va informa cu privire la tipurile de informatii pe care le colectam si modul in care le utilizam. Daca aveti intrebari cu privire la politica noastra de confidentialitate va rugam sa ne scrieti la info@oncopedia.ro.

Va multumim ca folositi serviciile noastre!
Oncopedia.ro