Cercetări recente cancer renal

Cercetări recente cancer renal. Medicii încearcă să afle mai multe informații despre cancerul renal, despre prevenirea și tratarea acestei boli. Întotdeauna trebuie să discutați cu medicul dvs despre diagnostic și despre care sunt cele mai potrivite opțiuni de tratament pentru dvs. Întrucât majoritatea formelor de cancer renal nu răspund prea bine la chimioterapia tradițională, cercetările din prezent se axează pe găsirea de noi metode de tratament, pe imunoterapie și pe terapie țintită.

Terapia țintită – Mai multe medicamente descoperite recent și care afectează procesul de dezvoltare al vaselor de sânge și/sau al celulelor canceroase sunt testate în prezent în vederea utilizării lor în tratamentul anti-cancer. Rezultatele preliminare ale acestor studii clinice arată că aceste medicamente ar putea fi eficiente în tratarea cancerului renal. Cercetătorii analizează în prezent mai multe terapii țintite pentru a le putea utiliza ca terapii adjuvante, care sunt tratamente aplicate după tratamentul principal, pentru a scădea riscul de revenire a cancerului și pentru a distruge orice celulele canceroase ascunse.

Citeste mai multe despre terapiile tintite.

Vaccinurile anti-cancer – Vaccinurile anti-cancer reprezintă un tratament care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva cancerului. Medicii testează în prezent utilizarea mai multor vaccinuri pentru tratarea cancerului renal și pentru prevenirea revenirii bolii la pacienții cu carcinom renal în stadii avansate. Unul dintre vaccinuri este preparat din celule prelevate din tumoarea pacientului și este administrat după intervenția chirurgicală, în timp ce altele sunt preparate din proteine găsite la suprafața celulelor canceroase sau a vaselor de sânge care alimentează tumoarea.

Inhibitorii de control –  Acest nou tip de  imunoterapie, ajută sistemul imunitar să lupte mai eficient împotriva cancerului, pentru a distruge celulele canceroase. Aceste medicamente utilizează anticorpi direcționați către anumite molecule ce se găsesc la suprafața celulelor imunitare, precum proteina 1 (PD-1) și antigenul pentru limfocitul T citotoxic  (cytotoxic T Lymphocyte Antigen-4 (CTLA-4). Rezultatele preliminare indică rezultate încurajatoare în ceea ce privește utilizarea acestor noi medicamente în tratarea cancerului renal. Studiile în acest sens continuă.

Tratament paliativ – În prezent se desfășoară și studii clinice pentru a găsi noi modalități de reducere a simptomelor și efectelor secundare care pot apărea în timpul tratamentului anti-cancer, pentru a îmbunătăți starea și viața pacientului.