Tratarea tumorilor cerebrale

Tratamentele pentru tumorile cerebrale includ chirurgie, radioterapie, chimioterapie, terapie biologică și steroizi. Diferite tipuri de tumori necesită tratamente diferite. Această secțiune conține informații despre tratamentele pentru anumite tipuri de tumori cerebrale. Dacă aveți un cancer care s-a răspândit în creier din altă parte, unele dintre aceste informații s-ar putea să nu fie potrivite pentru dvs. Există informații despre tumorile secundare ale creierului care vor fi mai potrivite.

Tipuri de tratament pentru tumorile cerebrale

Informațiile de mai jos vă vor oferi o imagine de ansamblu a tratamentului împotriva tumorilor cerebrale.

Principalele tratamente

Cel mai des utilizat tip de tratamentul în cazul pacienților cu o tumoare cerebrală este intervenția chirurgicală. Este posibil să faceți și radioterapie, în locul intervenției. Chimioterapia se folosește în cazul tumorilor avansate sau a recidivelor.

Doctorii vor discuta cu dvs opțiunile disponibile. Dacă aveți alte afecțiuni medicale care cresc riscurile unei operații pe creier, medicii pot să aleagă alte opțiuni de tratament care ar putea fi mai potrivite.

Chirurgia, radioterapia și chimioterapia sunt tipuri de tratament folosite pentru a trata tumorile cerebrale. În prezent se fac studii pentru descoperirea de noi tratamente împotriva tumorilor cerebrale care nu răspund la tratament sau care sunt în părți ale creierului greu de accesat. O combinație de tratamente diferite poate fi cea mai bună modalitate pentru a elimina sau controla tumoarea.