Unii oameni pot gestiona Limfomul non-Hodgkin (LNH) ani de zile, folosind o abordare de tip monitorizare și așteptare. Prin utilizarea acestei metode medicul dumneavoastră poate monitoriza starea dumneavoastră de sănătate prin examene fizice regulate analize de laborator. Dumneavoastră nu veți lua medicamente și nu veți primi tratament contra LHN în această perioadă. Abordarea „Monitorizare și așteptare” se poate folosi în cazul în care aveți un LHN indolent.

Este posibil să vă simți inconfortabil pentru că știți că aveți cancer, dar nu sunteți tratat imediat. Vă asigurăm că abordarea aceasta reprezintă un standard de îngrijire pentru persoanele a căror boala nu este răspândită și care nu au simptome. Abordarea „Monitorizare și control” vă permite să evitați efectele secundare ale terapiei până în momentul în care tratamentul devine necesar. De-a lungul timpului s-a dovedit că tratarea LHN în acest stadiu incipient nu este de ajutor pentru rezultatul final al tratamentului.

Trebuie să mergeți la medic în mod regulat astfel încât să poată verifica dacă au apărut modificări de stării de sănătate. De asemenea, medicul va urmări dacă boala dumneavoastră rămâne stabilă sau începe să progreseze. Medicul dumneavoastră monitorizează rezultatele analizelor pentru a decide când este timpul pentru a începe tratamentul și care este cea mai bună opțiune de tratament. Aproximativ jumătate din toți pacienții diagnosticați cu LHN pot amâna începerea tratamentului cel puțin trei ani. Există și pacienți care au fost sub monitorizare timp de mai mult de 10 ani, fără să aibă nevoie de tratament.

Abordarea „monitorizare și așteptare” poate fi, de asemenea, cea mai bună abordare pentru unii pacienți diagnosticați cu LHN larg răspândit pentru care tratamentul nu va fi, probabil, eficient. Boala, deși este răspândită, poate rămâne stabilă timp de mai mulți ani, permițându-le să evite efectele secundare ale unei terapii oricum inutile.

Când să începeți tratamentul

Medicul dvs vă poate recomanda să începeți tratamentul dacă aveți:

  • ganglioni limfatici care încep să se mărească;
  • boala afectează alți gaglioni decât cei inițiali;
  • boala afectează alte organe;
  • aveți un număr scăzut de celule sanguine.

 

0 0 vote
Article Rating