Informaţiile despre sindroame mielodisplazice (SMD) vă pot ajuta să discutați cu membrii echipei medicale și să vă implicați activ în tratamentul bolii. Dacă dețineți informații cu privire la ce se poate întâmpla veți putea lua decizii informate cu privire la planul de tratament, iar acestea sunt aspecte importante, care vă pot ajuta să faceți mai bine față bolii. Puteți să analizați secțiunile pentru a vedea ce informații vi se oferă și puteți consulta secțiunile în detaliu, atunci când vă simțiți pregătiți.

Ce sunt SMD?

Termenul “sindroame mielodisplazice (SMD)” este folosit pentru a descrie un grup de boli de sânge și măduva osoasă, cu diferite grade de gravitate, nevoile de tratament și speranța de viață.
SMD pot fi primare (de novo) sau cauzate de alte tratamente. SMD primare nu au nici o cauză evidentă. SMD cauzate de alte tratamente au o cauză evidentă.

Ce ar trebui să știți

SMD reprezintă un diagnostic de cancer;
Hematologii și oncologii sunt specialiști care tratează pacienții cu mielom sau alte tipuri de cancer de sânge;
Rezultatele tratamentului variază foarte mult în rândul pacienților;
Rezultatele depind de mai mulți factori individuali.

Ce ar trebui să faceți

  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre rezultatele testelor dumneavoastră și despre ce înseamnă ele;
  • Discutați cu medicul despre toate opțiunile de tratament și despre rezultatele pe care le puteți aștepta de la tratament;
  • Întrebați-vă medicul dacă există un studiu clinic în care ați putea intra și dacă acesta este o opțiune bună de tratament.

 

0 0 vote
Article Rating