Studii Clinice Cancer Renal

Studii Clinice Cancer Renal. Doctorii și oamenii de știință caută mereu noi metode de a trata pacienții suferinzi de cancer renal. Pentru a putea face descoperiri științifice, medicii pun la punct studii clinice cu ajutorul voluntarilor.

Multe studii clinice se axează pe noi tratamente, pe cât de eficiente sau sigure sunt aceste tratamente și dacă acestea sunt într-adevăr mai bune decât cele standard. Acest studii evaluează noi medicamente, diferite combinații de medicamente existente, noi abordări de tratament.
Pacienții care participă la studiile clinice sunt  primii care primesc un nou tratament, dinainte ca acesta să fie disponibil la scară largă. Însă, nu există nicio garanție că acest nou tratament este mai sigur, mai eficient sau mai bun decât tratamentul standard.

 

Motive pentru a participa la studii clinice

Există și studii clinice care cercetează noi metode de a alina simptomele și efectele secundare din timpul tratamentului și de a controla efectele secundare ce pot apărea în urma tratamentului. Discutați cu medicul curant al referitor la acest aspect.
Pacienții decid să ia parte la studii clinice din diferite motive. Pentru unii dintre ei, participarea la un studiu clinic este, de fapt, singura opțiune de tratament disponibilă. Întrucât tratamentele standard nu sunt perfecte, pacienții și familiile lor sunt adesea dispuși să se confrunte cu incertitudinea unui studiu clinic, în speranța unui rezultat mai bun. Alteori, ei se oferă voluntari pentru că știu că aceste studii clinice reprezintă singura modalitate de a progresa în tratarea cancerului. Chiar dacă ei nu beneficiază în mod direct de pe urma studiului clinic, participarea lor poate ajuta alți pacienți, pe viitor.

Uneori oamenii sunt îngrijorați că, prin participarea la un studiu clinic, nu vor primi tratament, ci un placebo. Utilizarea de placebo în studiile clinice pentru cancer este rară. Atunci când este utilizat un placebo în cadrul unui studiu clinic, acest lucru se face numai cu informarea participanților.

 

Consimțământ în cunoștință de cauză

Pentru a participa la un studiu clinic, pacienții trebuie să treacă printr-un proces denumit „consimțământ în cunoștință de cauză”. Acest lucru presupune că medicul va informa pacientul cu privire la toate opțiunile pe care le are, astfel încât pacientul să înțeleagă prin ce se diferențiază noul tratament de tratamentul standard. Medicul trebuie, de asemenea, să prezinte toate riscurile noului tratament, care s-ar putea să difere, sau nu, de riscurile tratamentului standard. În cele din urmă, medicul trebuie să explice care sunt condițiile necesare pentru participare la studiu, inclusiv numărul de vizite la medic, analizele necesare și programul de tratament.
Pentru mai multe informații cu privire la cercetările care se fac în prezent referitor la cancerul renal, consultați secțiunea Cercetări recente.

Pacienții care participă la un studiu clinic pot să renunțe în orice moment, din motive personale sau medicale. Printre motive se numără ineficiența tratamentului sau efectele secundare grave. Studiile clinice sunt monitorizate îndeaproape de către experți care urmăresc orice problemă apărută în cadrul studiului. Este important ca pacienții care participă la un studiu clinic să vorbească cu medicul curant și cu cercetătorii despre cine va furniza tratamentul în timpul studiului clinic, precum și după terminarea acestuia și/sau în cazul în care pacientul alege să renunțe la studiu înainte de finalizarea acestuia.