Radioterapie in Cancerul de Stomac

Radioterapie in Cancerul de Stomac. Radioterapia nu este folosită în mod uzual pentru tratarea cancerului de stomac. În anumite cazuri, puteţi fi supus la radioterapie după intervenţia chirurgicală pentru a împiedica revenirea cancerului. Aceasta poate fi aplicată ca parte a unui studiu clinic. Însă radioterapia poate fi utilizată şi pentru restrângerea tumorii. Se poate dovedi de ajutor pentru a ţine sub control durerea sau sângerarea.

 

Ce este radioterapia

Radioterapia foloseşte raze de energie înaltă pentru a vindeca şi trata cancerul. Radioterapia nu este utilizată în mod normal pentru cancerul gastric, deşi există studii care analizează combinarea radioterapiei şi chimioterapiei pentru a preveni revenirea cancerului după intervenţia chirurgicală. Radioterapia se aplică de regulă pentru a reduce dimensiunea unui cancer în stadiu avansat. Se poate astfel elimina presiunea care a cauzat durerile. Radioterapia este foarte eficientă în oprirea sângerării cauzată de cancerul avansat.

 

Planificarea tratamentului dumneavoastră

Înainte de a începe tratamentul, echipa de radioterapie va planifica cu atenţie radioterapia cu fascicul de radiaţie externă care vi se va aplica. Acest lucru înseamnă identificarea cantităţii de radiaţie de care este nevoie pentru tratarea cancerului şi locul exact unde este nevoie de aceasta.
Vizita de planificare poate dura de la 15 minute la câteva ore. Veţi fi supus la o scanare CT de planificare. Scanarea arată cancerul şi structurile din jurul acestuia. Înainte de programarea de planificare puteţi fi supus şi la alte scanări, cum ar fi scanări RMN sau scanări PET. Echipa de tratament va introduce rezultatele celorlalte scanări în scanerul de planificare.