Simptome Cancer de Stomac

Simptome Cancer de Stomac. Simptomele cancerului gastric pot fi destul de vagi:

 

Indigestii, aciditate şi arsuri

Simptomele timpurii ale cancerului gastric sunt deseori aciditatea şi arsurile. Multe dintre persoanele diagnosticate cu cancer de stomac au avut aceste simptome mulţi ani. Dar acestea pot fi simptome şi alte altor probleme de stomac. Majoritatea persoanelor care au suferit de indigestie şi balonare nu au ajuns să dezvolte cancer. Mai puţin de 1 persoană din 50 care merge la medic pentru indigestie şi arsuri are cancer.

 

Senzaţia de saturaţie

Un alt simptom timpuriu poate fi senzaţia de saturaţie care apare mai devreme decât în mod obişnuit în timpul meselor. Dacă acest lucru conduce la consumarea unei cantităţi mai reduse de hrană o anumită perioadă de timp, persoanele ajung să piardă în greutate.

 

Sângerări şi senzaţia de oboseală sau epuizare

Chiar şi cancerele de stomac în faze incipiente pot să cauzeze sângerări ale stomacului. Pierderea de sânge pe o anumită perioadă de timp poate genera anemie: adică bilanţul de globule roşii este prea redus. Anemia vă poate face palid şi obosit. Dacă anemia este accentuată, vă puteţi simţi epuizat. Vomitarea cu sânge nu este un simptom comun în faza incipientă, însă poate totuşi să apară. Chiar şi atunci când apare, sângele poate să nu fie vizibil în mod clar. Sângele pe care îl daţi afară poată să fie roşu aprins, ceea ce înseamnă că este sânge proaspăt. Sau culoarea acestuia poate fi roşu închis, ca zaţul de cafea, dacă sângele s-a aflat în stomac o perioadă mai lungă de timp.

Cheaguri de sânge
Persoanele care suferă de cancer gastric sunt predispuse la cheaguri de sânge. Dacă simţiţi o durere sau umflatură la un picior sau o durere bruscă în piept şi nu mai puteţi respira, puteţi avea un cheag de sânge la picior sau în plămâni. Trebuie să mergeţi imediat la medic pentru că aveţi nevoie să vi se administreze imediat medicamente anti-coagulare.

 

Alte simptome

Mai bine de jumătate dintre persoanele diagnosticate cu cancer gastric resimt fie durere sau greaţă, fie dificultăţi la înghiţire. Zona unde apare durerea poate fi destul de vagă. Aceste dureri apar de regulă în partea superioară a abdomenului (burtă). Sau puteţi resimţi dureri chiar imediat sub stern sau puţin mai jos.

 

Simptomele cancerului de stomac în stadiu avansat

Simptomele cancerului de stomac în stadiu avansat pot include:

  • Lipsa apetitului şi pierderea în greutate;
  • Fluide în abdomen;
  • Sânge în fecale;

Lipsa apetitului şi pierderea în greutate

Pierderea apetitului şi a greutăţii corporale sunt deseori simptome târzii şi pot fi un semn al cancerului gastric într-o fază mai avansată, dar şi unele persoane cu o formă mai timpurie de cancer îşi pot pierde pofta de mâncare.

 

Fluide în abdomen

În cazul unei forme avansate de cancer, se poate ca medicul dumneavoastră să simtă un nod în burta (abdomenul) dumneavoastră. Unele persoane cu o formă avansată de cancer pot avea fluide în abdomen. Vorbim aici de aşa-numitele ascite.

 

Sânge în fecale

Unele cancere de stomac provoacă sângerare, dar nu vă fac să vomitaţi. Sângele este transportat prin sistemul digestiv. Tranzitul intestinal poate avea culoarea neagră, asemănător smoalei.