Monitorizare Cancer Renal

Monitorizare Cancer Renal. După încheierea tratamentul împotriva cancerului renal trebuie să discutați cu medicul despre punerea la punct a unui plan ulterior de îngrijire. Acest plan va include, cel mai probabil, controale medicale și/sau analize periodice pentru monitorizarea stării dvs de sănătate în perioada de după tratament.

 

Analize

Ca partea a acestui plan, pacienților trebuie să li se efectueze analize de sânge periodice pentru a verifica funcționarea rinichilor, precum și radiografii pulmonare, analiza CT a abdomenului și a pieptului  și alte teste imagistice necesare pentru a depista un cancer recurent sau metastaze. Pacienții trebuie să meargă la control o dată la trei luni în primul an de după tratament, apoi o dată la patru luni pentru anii 2-5, și apoi anual.

 

Riscuri

Întrucât pacienții care au avut cancer renal au, adesea, doar un singur rinichi ei trebuie monitorizați pentru tot restul vieții, pentru a se verifica funcțiile renale. Efectele secundare pe termen lung sunt relativ puține, deși unii pacienți suferă de dureri cronice în urma intervențiilor chirurgicale. De asemenea, pacienții care au suferit de cancer renal au un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer de colon și  cancer de prostată.

 

Alimentație

Cei care se recuperează în urma cancerului renal sunt încurajați să urmeze instrucțiunile privind o alimentație sănătoasă, menținerea unei greutăți corporale normale, consumul limitat de alcool, renunțarea la fumat și efectuarea analizelor și testelor medicale periodice. Discutați cu mediul dvs despre un plan care să se potrivească nevoilor dvs. Activitatea fizică moderată poate ajuta la îmbunătățirea și menținerea unui nivel bun de energie. Medicul vă poate ajuta să creați un plan de exerciții fizice conform nevoilor personale, a abilităților dvs fizice și a nivelului de condiție fizică pe care îl aveți.