INGRIJIRI PALIATIVE CARCINOM PULMONAR

Indiferent ce decizie veți lua, este important să vă simțiți cât de bine se poate. Asigurați-vă că solicitați și primiți tratament pentru toate simptomele pe care le aveți, cum ar fi greața sau durerea. Acest tip de tratament este denumit tratament paleativ sau simptomatic.

Tratamentul paleativ ajută la ameliorarea simptomelor, însă nu vindecă boala.Poate fi prescris împreună cu tratamentul pentru cancer, sau poate fi chiar tratamentul pentru cancer. Diferența este în scopul acestuia – scopul principal al îngrijirii paleative este de a vă îmbunătăți calitatea vieții, sau de a vă ajuta să vă simțiți cât mai bine posibil pentru o perioadă cât mai lungă. Uneori aceasta înseamnă folosirea de medicamente care ajută la ameliorarea simptomelor ca durerea sau greața. Alteori însă tratamentele utilizate pentru a controla simptomele sunt aceleași cu tratamentele utilizate pentru tratarea cancerului. De exemplu, radiația poate fi utilizată pentru a ameliora durerea provocată de o tumoare mare. Ori chimioterapia sau alte medicamente pot fi folosite pentru a micșora o tumoare și a o împiedica să blocheze intestinele. Însă nu este la fel cu tratamentul prin care se încearcă vindecarea cancerului.

Îngrijiri în centrele speciale

La un moment dat puteți beneficia de îngrijiri într-un centru special. Aceste îngrijiri speciale tratează mai degrabă persoana decât boala; ele se concentrează mai mult asupra calității vieții, decât asupra duratei acesteia. În cea mai mare parte a timpului îngrijirile sunt acordate acasă. Cancerul vă poate provoca probleme care necesită rezolvare, iar centrele speciale se preocupă de confortul dumneavoastră. Ar trebui să știți că deși primirea de îngrijiri în centre speciale înseamnă adesea sfârșitul tratamentelor cum ar fi chimioterapia și radiațiile, asta nu înseamnă că nu vă puteți trata problemele provocate de cancer sau de alte maladii. În centrul special îngrijirile vă ajută să vă trăiți viața cât mai frumos posibil și să vă simțiți cât se poate de bine în aceste momente dificile. Puteți afla mai multe despre centrele speciale în documentul nostru numit Îngrijiri în centrele speciale.

Este important de asemenea să vă păstrați speranța. Poate că nu aveți speranțe mari pentru vindecare, însă există încă speranța că veți petrece momente frumoase cu familia și prietenii – momente pline de fericire și însemnătate. Întreruperea tratamentului pentru cancer în acest moment vă dă ocazia să vă concentrați din nou asupra celor mai importante lucruri din viață. Acum este momentul să faceți lucruri pe care vi le-ați dorit mereu și să încetați să mai faceți lucrurile pe care nu le doriți. Deși nu puteți controla cancerul, există încă alegeri pe care le puteți face.