Un pacient informat, care înţelege ce fel de investigaţii i se recomandă şi de ce îi sunt indicate anumite terapii şi nu altele, care conştientizează fără disperare limitele tratamentelor pe care le poate oferi cercetarea medicală a secolului XXI, va avea mai multe şanse să construiască o relaţie sinceră şi durabilă cu medicul său curant, aceasta fiind cea mai importantă premisă a unei evoluţii favorabile pe termen lung.
De aceea, în acest capitol veți găsi aproape toate datele referitoare la cele mai importante tipuri de cancer. Ne propunem ca în timpul cel mai scurt posibil să punem la dispoziția dumneavoastră cât mai multe informații de ultimă oră referitoare la fiecare tip de cancer în parte.
Aici veți afla totul despre cauzele apariției bolii, despre simptome, despre diferite tipuri de investigații și tratamente de ultimă generație, despre studii clinice și despre diversele efecte ale bolii.
Rubrica Întrebari vă va ajuta să aveți o comunicare mai bună cu medicul dumneavoastră curant, aflând astfel mai multe date despre boala care vă încearcă.

Colul uterin este acoperit cu un strat de celule epiteliale (asemănătoare cu pielea) pe suprafața sa exterioară, numită ectocol. De asemenea, există celule glandulare care căptușesc interiorul colului uterin (endocol). Celulele glandulare produc mucus. Celulele epiteliale ale ectocolului pot deveni canceroase, ceea ce duce la cancerul de col uterin cu celule scuamoase.

Cancer de Ficat (Hepatic)

Numai cancerul care apare în ficat este denumit cancer hepatic. Pentru a înțelege cancerul hepatic, este folositor să aflăm care sunt structura și funcțiile normale ale ficatului.

Cancer Intestinal

Pereții intestinului sunt alcătuiți din câteva straturi de țesut. Cancerul intestinal începe în stratul interior, în căptușeala intestinului. Doctorii consideră că dezvoltarea cancerului colorectal durează de la 5 până la 10 ani.

Leucemiile

Leucemia este un tip de cancer care afectează sângele și măduva osoasă, miezul spongios din oase unde se formează celulele noastre sanguine. Boala se dezvoltă atunci când celulele sanguine produse în măduva osoasă cresc necontrolat.

Cancer Ovarian

În acest capitol sunt prezentate informaţii despre ce este cancerul de ovar, simptome, riscuri şi cauze, precum şi diferitele tipuri.

Cancer de Pancreas

Această secțiune vă vorbește despre simptome și diferitele tipuri de cancer pancreatic (cancer al pancreasului), riscuri și cauze, screening și vă oferă informații despre consultarea unui specialist.

Cancer de Plaman (Pulmonar)

Tumorile carcinoide pulmonare sunt tumori neobișnuite care apar în plămâni. Acestea tind să crească mai încet decât alte tipuri de cancere pulmonare. Sunt formate din tipuri speciale de celule denumite celule neuroendocrine. Pentru a înțelege tumorile carcinoide pulmonare, ajută dacă știți câte ceva despre structura normală și funcționarea plămânilor, precum și a sistemului neuroendocrin.

Cancer de Piele (Melanom Malign)

În paginile următoare veți găsi informații despre melanom, un tip de cancer de piele. Acesta se dezvoltă pornind de la alunițe anormale. Veți găsi informații despre simptome și cauze, despre teste pentru diagnosticarea melanomului, despre tratamente pentru melanomul în stadiu incipient (tratament chirurgical) și pentru cel în stadiu avansat, precum și despre cele mai recente cercetări și studii în domeniu.

Cancer de Prostata

În prostată se găsesc mai multe tipuri de celule, însă marea majoritate a cancerelor de prostată se dezvoltă din celulele glandulare. Celulele glandulare produc lichidul prostatic care se adaugă spermei. Termenul medical pentru un cancer care apare în celulele glandulare este adenocarcinom.

Cancer Uterin

Cancerul de uter poate avea câteva denumiri diferite. Doctorii îl numesc adesea cancer uterin deoarece uter este denumirea medicală a pântecelui. Aceștia îl mai pot denumi și cancer endometrial. Endometrul este mucoasa care căptușește uterul. Cancerul endometrial este cea mai întâlnită formă a cancerului uterin.

Cancer de Rinichi

Rinichii sunt o pereche de organe interne de dimensiunea unui pumn, de culoare maronie, cu o formă asemănătoare boabelor de fasole, amplasați deasupra taliei, de o parte și de alta a coloanei vertebrale.

Cancer de Sân

Această secțiune conține informații cu privire sâni și la ganglionii limfatici. De asemenea, veți afla informații despre simptomele și stadiile cancerului de sân, precum și despre importanța depistării cancerului de sân în stadiu incipient.

Această secţiune se referă la cancerul de stomac. Sunt prezentate informaţii despre stomac, riscurile şi cauzele cancerului de stomac, simptome, screening şi diferitele tipuri de cancer de stomac.