Informațiile din această secțiune despre leucemia acută limfoblastică (LAL) vă pot ajuta să discutați cu membrii echipei medicale și să vă implicați activ în tratamentul bolii. Dacă dețineți informații cu privire la ce se poate întâmpla, veți putea lua decizii informate cu privire la planul de tratament, iar acestea sunt aspecte importante, care vă pot ajuta să faceți mai bine față bolii. Puteți să analizați secțiunile pentru a vedea ce informații vi se oferă și puteți consulta secțiunile în detaliu, atunci când vă simțiți pregătiți.

Ce este LAL

Leucemia acută limfoblastică (LAL) este o formă de cancer care afectează măduva spinării și sângele și care, în lipsa unui tratament adecvat, avansează foarte rapid. De aceea este important să începeți tratamentul imediat după ce ați fost diagnosticat.
Majoritatea copiilor bolnavi de LAL se vindecă după tratament. Numărul adulților și durata perioadelor de remisie s-au îmbunătățit semnificativ în ultimii 30 de ani.

Ce ar trebui să știți

LAL se mai numește și leucemie acută limfocitară sau leucemie acută limfoidă.
LAL este un tip de cancer care afectează mai ales copii între 1 și 7 ani.
LAL este cel mai frecvent tip de cancer pentru persoanele de până la 19 ani.
LAL afectează celulele sângelui și sistemul imunitar.
Există mai multe subtipuri de LAL.
Tipul de tratamentul pe care îl primesc pacienții, precum și rezultatul tratamentului depind de subtipul de LAL, precum și de factorii individuali de risc.

Ce ar trebui să faceți

Trebuie să primiți tratament într-un institut oncologic, acolo unde doctorii sunt specializați în tratarea pacienților cu leucemie acută.
Discutați cu medicul dvs despre analizele și examenele utilizate pentru diagnosticare, precum și despre rezultatele acestora.
Discutați cu medicul dvs despre toate opțiunile de tratament pe care le aveți și despre rezultatele la care vă puteți aștepta.

0 0 vote
Article Rating