TERAPII ALTERNATIVE CARCINOM PULMONAR

Dacă aveți cancer veți auzi cel mai probabil despre modalități de tratare a cancerului sau de ameliorare a simptomelor pe care medicul nu vi le-a menționat. Oricine, de la prieteni la familie și la grupurile și site-urile de pe Internet vă pot oferi idei despre ce vă poate ajuta. Aceste metode includ vitamine, plante și diete speciale, ori alte metode cum ar fi acupunctura sau masajul, pentru a aminti doar câteva.

Care sunt exact terapiile complementare și alternative?

Nu toată lumea folosește acești termeni în același mod, aceștia fiind folosiți cu referire la multiple metode diferite, astfel că poate fi derutant. Noi folosim termenul complementar pentru a ne referi la tratamente folosite în paralel cu îngrijirea dumneavoastră medicală regulată. Tratamentele alternative sunt folosite în locul unui tratament medical prescris de un medic.

Metode complementare: Majoritatea metodelor de tratament complementar nu sunt oferite ca și cure pentru cancer. Ele sunt folosite în principal pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine. Unele metode utilizate în paralel cu tratamentul obișnuit sunt meditația pentru reducerea stresului, acupunctura pentru ameliorarea durerilor, sau ceaiul de mentă pentru greață. Anumite metode complementare sunt recunoscute pentru faptul că ajută, în timp ce altele nu au fost încă testate. Unele s-au dovedit inutile, iar despre altele chiar s-a constatat că sunt nocive.

Tratamente alternative: Vi se pot oferi tratamente alternative drept tratamente pentru cancer. Nu s-a dovedit că sunt sigure și eficiente în studiile clinice. Unele dintre aceste metode pot fi periculoase sau pot avea efecte secundare care vă amenință viața. Însă cel mai mare pericol în majoritatea cazurilor este faptul că vă puteți pierde șansa de a fi ajutat de tratamentul medical standard. Întârzierile sau întreruperile în tratamentele medicale pot da cancerului mai mult timp să evolueze și vor scădea șansele ca tratamentul să funcționeze.

Alegerea vă aparține

Deciziile legate de modul în care tratați sau abordați cancerul vă aparțin doar dumneavoastră. Dacă vreți să abordați un tratament non-standard, învățați tot ce puteți despre metoda respectivă și vorbiți cu doctorul despre ea. Cu informații suficiente și cu susținerea echipei dumneavoastră medicale veți putea folosi în siguranță metodele care vă vor ajuta, evitându-le pe cele care vă pot fi dăunătoare.