Cancerul de prostată

Acasa/Tipuri/Cancer de la A la Z/Cancerul de prostată
Cancerul de prostată2020-03-21T16:28:33+03:00

CANCERUL DE PROSTATA

CANCERUL DE PROSTATA. Pentru a înţelege acest tip de cancer, avem nevoie de anumite cunoştinţe despre prostată şi structurile din apropierea acesteia în corp. În prostată se găsesc mai multe tipuri de celule, însă marea majoritate a cancerelor de prostată se dezvoltă din celulele glandulare. Celulele glandulare produc lichidul prostatic care se adaugă spermei. Termenul medical pentru un cancer care apare în celulele glandulare este adenocarcinom.

Alte tipuri de cancer pot la rândul lor să apară în glanda prostatei, inclusiv sarcoame, carcinoame cu celule mici şi carcinoame cu celule de tranziţie. Dar aceste tipuri de cancer de prostată sunt atât de rare încât dacă suferiţi de cancer de prostată, este aproape sigur că acesta va fi un adenocarcinom. În continuare, prezentul document se referă doar la adenocarcinomul de prostată.

Unele cancere de prostată pot creşte şi de pot răspândi rapid, dar majoritatea cresc încet. În fapt, studii ale autopsiilor au arătat că mulţi bărbaţi mai în vârstă (şi chiar unii bărbaţi mai tineri) care au decedat din cauza altor afecţiuni, au avut, de asemenea, şi cancer de prostată, dar care nu i-a afectat niciodată pe timpul vieţii. În multe cazuri, nici ei, nici medicii lor nu au avut vreodată cunoştinţă de prezenţa acestora.

In acest capitol veti afla informatii din toate ariile de interes: Generalitati, Factori de Risc, Simptome, Tratament, Articole, etc.

Load More Posts