Nutriție

/Nutriție
Nutriție 2017-10-02T08:06:25+00:00

Vinul roşu, pentru o viaţă mai bună

11 august 2017|

Vinul roşu este o băutură foarte complexă ce conţine mii de compuşi fitochimici diferiţi. Una din aceste molecule, resveratrolul, se găseşte în cantităţi apreciabile doar în vinul roşu şi pare să aibă multiple efecte pozitive

Ceaiul verde secătuieşte cancerul

2 august 2017|

-eficient mai ales împotirva cancerelor de vezică şi prostată- Ceaiul verde este indispensabil oricărui regim alimentar care îşi propune să prevină cancerul. Dintre toate alimentele, el conţine printre cele mai mari proporţii de molecule anticacerigene.

Chec cu tărâţe de grâu şi afine

12 iulie 2017|

Ingrediente Timp de preparare: 1 oră şi 15 minute Dificultate: medie 200g (3/4 cană) zahăr 175 ml (3/4 cană) ulei vegetal 2 ouă 100g făină 100g tărâţe grâu 150g (o cană) afine  

Jeleu de răchiţele cu aromă de arţar şi portocale

12 iulie 2017|

Ingrediente Timp de preparare: 20 de minute Dificultate: redusă - 4 porții Citricele se decojesc. Este important să îndepărtaţi cu atenţie pieliţa albă-amăruie. 300g (două căni) răchiţele 175ml sirop de arţar Coajă rasă

Puterea fructelor de pădure

12 iulie 2017|

Fructele de pădure sunt o sursă excepţională de molecule anticancerigene care pot contribui la diminuarea riscului de apariţie a unor forme de cancer.

Roșiile și cancerul de prostată

5 mai 2017|

Roșiile scad incidența cancerului de prostată. Iar marele beneficiu al acestor delicioase legume stă în sos. De la desoperirea lor în America Cetrală și de Sud, roșiile și-au făcut loc încetul cu încetul în tradiția

Soia și cancerul la sân

5 mai 2017|

Soia este o sursă unică de fitoestrogeni anticancerigeni. Fitoestrogenii sunt molecule derivate din plante (phyto gr.) foarte asemănătoare cu estrogenii, hormoni sexuali feminini. Estrogenii au un rol de bază în instalarea cancerului la sân: când

Dr. Adrian Copcea
NUTRIŢIA ŞI CANCERUL COLORECTAL

10 aprilie 2017|

Cancerul colorectal reprezintă o patologie frecventă şi suficient de bine cunoscută, atât în sensul identificării unor tipare de predispoziţie cât mai ales în sensul elaborării unor strategii de depistare şi a măsurilor terapeutice indicate, în

Varza noastră cea de toate zilele

5 aprilie 2017|

Alimentaţia sănătoasă şi echilibrată este un aliat indispensabil în lupta împotriva cancerului, dar mai ales în prevenirea lui.

Dr. Adrian Copcea
Nutriţia în lupta împotriva cancerului

24 februarie 2017|

Dr. Adrian COPCEA Medic primar Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice Centrul Medical Asteco Cluj-Napoca, www.astecomedical.ro Termenul de cancer reuneşte o serie largă de boli ce împărtăşesc elemente comune dar şi diferenţe semnificative. Unul

NUTRITIE
Alegeri sănătoase privind dieta în cancer

20 octombrie 2016|

După ce ai terminat tratamentul este important să ai un plan de nutriție și activități fizice care să te ajute să îți recapeți tonusul și buna-dispoziție. Specialiștii încă fac cercetări cu privire la legătura dintre

Nutriție
Ce înseamnă o dietă sănătoasă în cancer

3 octombrie 2016|

Ce înseamnă o dietă sănătoasă în cancer? O dietă sănătoasă presupune să mănânci o varietate mare de alimente care să îți ofere toți nutrienții de care ai nevoie pentru a-ți păstra sănătatea și pentru a

Hrăniți-vă cu informații corecte

19 aprilie 2016|

Una din cele mai mari probleme ale pacienților cu diagnostic cancer este lipsa informațiilor avizate privind alimentația corectă, sau și mai rău, avalanșa de opinii “băbești” culese din vecini, din media generalistă sau de pe

Studiu în curs
Uleiul de cocos, benefic pentru cancerul de colon

19 aprilie 2016|

Cercetătorii au efectuat un nou studiu asupra efectelor pe care acidul lauric, principalul acid din compoziția uleiului de nucă de cocos, îl are asupra celulelor canceroase responsabile de cancerul de colon. În mod surprinzător, acest