În cazul unora dintre tipurile de SMD, celulele albe numite limfocite distrug celulele roșii, neutrofile (un alt tip de celule albe), și trombocitele înainte de ca acestea să devină complet funcționale. Pentru a contracara distrugerea limfocitelor, vi se  poate administra un agent numit globulină antitimocitară (ATG) (Thymoglobulin®, Atgam®).

ATG este un tip de imunoglobulină, preluat din sânge de iepuri și cai. Aceasta poate distruge limfocitele anormale și poate îmbunătăți hemoleucograma la unele persoane cu SMD. Medicul administrează ATG prin injectare într-o venă (injecție intravenoasă). Se poate să aveți ușoare reacții adverse, cu febră și frisoane, imediat după injectare.

Medicul dumneavoastră vă poate spune înainte de tratament dacă veți beneficia de ATG. Terapia tinde să fie mai eficace pentru pacienții care se încadrează în categoriile de risc scăzut sau intermediar-1 ale Sistemului Internațional de Pronostic .

Cercetătorii studiază un medicament numit AMG531 în cadrul studiilor clinice pentru a stimula creșterea de trombocite la persoanele cu SMD.