Depistarea timpurie a cancerului uterin (Screening)
Această pagină vă informează cu privire la metode de depistare a cancerului uterin. Screeningul (depistarea timpurie) presupune testarea persoanelor sănătoase, care nu au simptome, pentru a se determina dacă au o formă incipientă a bolii.
Înainte de începerea procesului de screening, medicii trebuie să dispună de o analiză medicală precisă pe care să o folosească. Analiza trebuie să depisteze cât mai corect celulele canceroase care s-au format. Aceasta nu trebuie să dea rezultate care ar putea fi interpretate greșit (rezultate fals pozitive). În prezent nu există o analiză medicală de depistare a cancerului suficient de precisă, care să detecteze cât mai corect prezența cancerului uterin în rândul populației generale.
Unele femei care au mai avut anumite tipuri de cancer au un risc mai ridicat de a dezvolta cancer uterin. Acestea sunt cunoscute ca aparținând unei familii HNPCC sau Sindromului Lynch. Aceste femei ar putea beneficia de controale regulate pentru a depista cancerul uterin.
Unii medici încep să facă ecografii vaginale și histeroscopii femeilor din aceste familii cu vârste cuprinse între 25 sau 30 de ani. Alți doctori încep investigațiile doar atunci când pacienta are simptome. În prezent nu există o metodă unică acceptată pentru screeningul cancerului uterin în cazul acestor familii, iar medicii așteaptă o îndrumare la nivel național.

0 0 vote
Article Rating