Chimioterapia Cancer Renal

Chimioterapia Cancer Renal. Utilizează medicamente pentru a elimina celulele canceroase, de obicei prin distrugerea abilității acestora de a se înmulți și de a crește. Chimioterapia este recomandată de un medic oncolog pediatru, un medic specializat în tratarea pacienților cu cancer.

Chimioterapia sistematică este livrată prin sânge, pentru a ajunge la celulele canceroase din corp. Chimioterapia se administrează intravenos, printr-o perfuzie al cărui ac este introdus în venă sau sub piele, sau pe cale orală, sub formă de pastile. Planul de chimioterapie constă, de obicei, din mai multe cicluri, care sunt administrate de-a lungul unei anumite perioade. Este posibil ca unii pacienți să primească un medicament, sau o combinație de medicamente în același timp.

Deși chimioterapia s-a dovedit eficientă în tratarea majorității tipurilor de cancer, cancerul renal este adesea rezistent la acest tip de tratament. Însă, cercetătorii continuă să studieze noi medicamente și combinații de medicamente. Pentru unii pacienți, combinația de gemcitabină (Gemzar) și capecitabin (Xeloda) sau fluorouracil (5-FU, Adrucil) s-a dovedit eficientă în micșorarea tumorii.
Este important să rețineți: carcinomul cu celule tranziționale, denumit și carcinom urotelial și tumoarea Wilms au șanse mult mai mari de vindecare dacă sunt tratate cu chimioterapie.

Efectele chimioterapiei depind de pacient și de doza de medicamente utilizată, dar acestea pot include oboseală, risc crescut de infecții, risc crescut de hemoragie, greață și vomă, pierderea părului, pierderea apetitului și diaree. Aceste efecte secundare dispar, de cele mai multe ori, odată ce tratamentul se încheie.

Aflați mai multe informații despre chimioterapie și pregătirea pentru tratament în secțiunea Generalitați. Medicamentele utilizate în tratarea cancerului sunt mereu îmbunătățite. Pentru a afla mai multe despre medicamentele folosite, despre scopul lor și despre posibilele efecte secundare, discutați cu medicul dvs.