Alimente | Permise | Nepermise |
---|---|---|
Grasimi | Ulei, unt,cremă de brânză, maioneză cu ou fiert (nu crud!), preparată în casă şi dressing-uri de salată din ingrediente naturale, creme nonlactate | Dressing-uri de salate ce conţin brânză veche sau ouă crude, dressing cu avocado |
Nuci | Nuci prajite sau conservate | Nuci crude sau nuci prajite in coaja |
Paine neagra cu cereale integrale | Pâine, baghete, turte, biscuiţi, ambalaţi individual,chec, clătite, french toast, bine preparate biscuiţi, covrigei, din făină integrală, paste, orez, alte boabe pregătite, cereale pregătite, individual ambalate, gata de mâncat | Produse de cereale crude, cerelea ce contin nuci sau fructe crude |
Lactate si alimente diverse | Lapte pasteurizat, produse din lapte: lapte batut, kefir, sana, iaurt pasteurizat, branza de vaci pasteurizata, brânzeturi ambalate individual, făcute din lapte pasteurizat, branza topita, îngheţată din lapte pasteurizat, chec, plăcintă cu brânză sau fructe, prăjiturele, tarte cu fructe, creme la cuptor din ingrediente naturale, supe facute in casa, miere comerciala,gem, jeleu, sirop, sos picant, muştar, sos de barbeque, sos de soia (refrigerate după deschidere) | Produse lactate nepasteurizate (lapte proaspăt, brânzeturi diverse: cheddar, brie, feta), iaurturi cu culturi active probiotice, brânzeturi cu ardei iute, legume necoapte, mucegaiuri (blue, gorgonzola, roquefort), milkshakes făcute din îngheţate necomerciale sau în blender,iaurt sau îngheţată din tonomat, lichior de oua facut din oua crude, prăjituri/checuri cu nuci crude, prăjituri cu creme colorate sintetic, miere noncomercială, nepasteurizată,bomboane sau gume, oferite în unităţi de distribuţie publică |
Zahar | Brun, din trestie de zahăr | Alb, ultrarafinat |
Bauturi | Băuturi Apă de robinet/îmbuteliată, cafea, ceai verde sau negru, sticle sau cutii cu băuturi din fructe sau legume, fără conservanţi, sucuri de fructe proaspete, suplimente nutriţionale comerciale din farmacii | Apă de fântână/puţ |
Alimente Permiseadmin2017-10-02T08:13:20+03:00