TRATAMENT CANCER DE PANCREAS

TRATAMENT CANCER DE PANCREAS. Alegerea tratamentului potrivit pentru dumneavoastră

Tipul de tratament pe care îl primiți pentru cancerul de pancreas depinde de:

  • Stadiul cancerului;
  • Tipul de cancer pancreatic pe care îl aveți;
  • Starea dumneavoastră generală de sănătate și forma fizică în care vă aflați;

Stadiul cancerului vă spune cât este de avansat sau cât de mult s-a răspândit. Cancerul de pancreas este foarte dificil de tratat. Multe dintre aceste cancere nu sunt diagnosticate decât atunci când cancerul este destul de avansat și prin urmare nu mai poate fi tratat. Ca și în cazul altor tipuri de cancer, cu cât este diagnosticat mai repede, cu atât este mai ușor să-l ținem sub control și posibilitatea de a-l trata este mai mare.

Anumite tipuri de cancer pancreatic au o incidență mai mică de revenire după intervenția chirurgicală. Ele nu evoluează atât de rapid, prin urmare este mai puțin probabil să se răspândească în comparație cu alte tipuri. Tumorile chistice și anumite cancere pancreatice endocrine au șanse mai mari de tratare prin metoda chirurgicală. Starea dumneavoastră generală de sănătate și forma fizică bună sunt importante, deoarece o intervenție chirurgicală de îndepărtare a cancerului pancreatic este o operație majoră. Trebuie să fiți într-o formă fizică bună pentru a trece cu bine de această operație. Vârsta reprezintă un factor determinant pentru forma fizică, însă în mod evident oamenii sunt foarte diferiți. Medicul dumneavoastră nu va lua o decizie bazată doar pe vârstă.
Această pagină vă oferă o vedere generală asupra diferitelor tratamente pe care le folosesc medicii pentru cancerul de pancreas și a situațiilor în care le folosesc:

  • Intervenția chirurgicală de îndepărtare a cancerului pancreatic;
  • Intervenția chirurgicală de ameliorare a simptomelor;
  • Utilizarea de stenturi pentru ameliorarea simptomelor;
  • Chimioterapia pentru cancerul de pancreas;
  • Radioterapia pentru cancerul de pancreas;