Transfuziile de sânge periodice pot ameliora simptomele de oboseală și dificultățile de respirație pentru unii pacienți cu SMD. Este posibil să nu mai fie necesar nici un alt tratament. Ați putea fi un candidat pentru transfuzii de globule roșii sau de trombocite, în funcție de anumiți factori, inclusiv:

  • nivelul de hemoglobină din sânge;
  • gravitatea simptomelor;
  • starea generală de sănătate, în special bolile de inimă;

Nivel ridicat de fier

Celulele roșii conțin fier. Dacă faceți transfuzii regulate de până la patru unități de sânge pe lună, s-ar putea să prezentați un risc de creșterea a nivelului de fier, care poate afecta inima sau ficatul dacă nu este tratată. Medicul dumneavoastră vă va monitoriza regulat pentru a identifica un posibil exces de fier cu un test de sânge pentru verificarea nivelului de feritină serice.

Dacă aveți prea mult fier în corp, veți avea nevoie tratament medicamentos cu chelatori de fier pentru a corecta această problemă. Medicul dumneavoastră vă va da unul din aceste două medicamente:

  • deferasirox (Exjade®), sub formă de comprimate care se dizolvă în lichid și se bea o dată pe zi;
  • mesilat deferoxamin (Desferal, DFO®), care va fi administrat ca o perfuzie lentă sub piele (subcutanat), sau într-un mușchi (intramusculară) pentru opt până la 12 ore pe zi, cinci-șapte zile pe săptămână.

 

0 0 vote
Article Rating