Tipuri de cancer de stomac

Tipuri de cancer de stomac. Va prezentam in continuare tipurile de cancer de stomac.

 

Adenocarcinomul gastric

Adenocarcinomul este tipul de cancer gastric cel mai răspândit. Mai mult de 95 din 100 de cancere gastrice (95%) diagnosticate sunt de tipul adenocarcinom. Cancerul se instalează în celulele glandulare din tunica gastrică. Celulele glandulare sunt cele care produc mucusul şi sucurile gastrice.

 

Cancerele celulelor scuamoase

Celulele scuamoase sunt celule asemănătoare pielii care se află între celulele glandulare pentru a forma tunica gastrică. Aceste tipuri de cancer sunt tratate similar cu adenocarinoamele.

 

Limfomul gastric

Limfomul este un alt tip de cancer. Apare doar foarte rar. Există o întreagă secţiune dedicată limfomului non-Hodgkin care va avea relevanţă mai mare pentru dumneavoastră dacă aţi fost diagnosticat cu limfom gastric.

 

Tumoarea stromală gastrointenstinală (GIST)

GIST poate fi canceroasă sau necanceroasă (benignă). Acestă tumoare rară apare în celulele ţesutului conjunctiv care susţine organele tractului digestiv (gastrointestinal). Marea majoritate a cazurilor apare în stomac..

 

Tumorile neuroendocrine

Tumorile neuroendocrine (NET) pot fi canceroase sau necanceroase. Acestea cresc în ţesuturile producătoare de hormoni, de regulă în sistemul digestiv. Ele sunt rare, însă cea mai comună formă este tumora carcinoidă.