Terapii complementare și alternative pentru cancerul hepatic

Terapii complementare și alternative pentru cancerul hepatic. Este posibil să aflați despre modalități de tratare a cancerului sau de ameliorare a simptomelor pe care doctorul dumneavoastră nu vi le-a menționat. Toată lumea, de la prieteni și familie, până la grupuri de pe Internet și site-uri, vă pot oferi idei care să vă ajute. Aceste metode pot include consumul de vitamine, plante și diete speciale sau alte metode, cum ar fi acupunctura sau masajul.

 

Ce anume sunt terapiile complementare și alternative?

Nu toată lumea uzează termenii de mai sus în același fel și ei sunt folosiți cu referire la diverse metode, ceea ce poate provoca un grad de confuzie. Noi folosim termenul complementar pentru a ne referi la tratamentele folosite împreună cu tratamentul medical obișnuit. Tratamentele alternative sunt utilizate în locul tratamentului medical prescris de medic.

 

Metode complementare

Majoritatea metodelor de tratament complementar nu sunt văzute ca un remediu pentru cancer. În principal, sunt folosite pentru a vă simți mai bine. Anumite metode utilizate împreună cu tratamentul obișnuit reprezintă un mijloc de a reduce stresul, acupunctura ajută la îndepărtarea durerii, iar ceaiul de mentă ameliorează starea de greață. Anumite metode complementare au efect dovedit, în timp ce altele nu au fost studiate. S-a dovedit că anumite metode complementare nu au nici un efect, iar altele sunt chiar dăunătoare.

 

Tratamente alternative

Tratamentele alternative pot fi văzute ca un leac pentru cancer. Aceste tratamente nu s-au dovedit sigure și eficiente în studii clinice. O parte dintre aceste metode pot fi periculoase sau pot avea efecte secundare care pun viața în pericol. Dar cel mai mare pericol în majoritatea cazurilor este acela că puteți pierde șansa de a fi ajutați de tratamentul medical standard. Amânări sau întreruperi în tratamentul medical pot lăsa timp cancerului să crească și astfel șansele ca tratamentul să aibă efect scad.