Ingrediente
Timp de preparare: 5 minute
Dificultate: redusă
Preparatul de bază
- 2 linguri de iaurt simplu
- 80g (1/3 cană) maioneză “de casă”, cea din comerţ “conţine ce conţine”, dar numai sănătoasă nu este
- 2 linguriţe de suc de lămâie, proaspăt stors
- Sare şi piper proaspăt măcinat
Roşii şi busuioc, pentru bolul 1
- 4 linguri pastă de tomate, de casă, dacă se pooate
- 6 frunze de busuioc proaspăt, mărunţite
- 2 linguriţe de zahăr nerafinat
Miere şi curry, bolul 2
- 2 linguriţe de boia de curry
- O lingură de miere
Usturoi şi praz, bolul 3
- 2 linguri de praz prăjit uşor în ulei de măsline
- 1-2 căţei de usturoi tocaţi, sau mai mulţi, după gust
Mod de preparare
Aşezaţi 3 boluri vesele pe un platou. Alegeţi felul/felurile de crudităţi sau combinaţii în funcţie de preferinţa sau pofta dvs: ciuperci (crude sau marinate), conopidă, florete de broccoli, varză de Bruxelles sau neaoşă, ridichi, ţelină, castraveţi etc. Căliţi o cantitate de praz, în funcţie de gust, în ulei de măsline până când începe “să lase apă”.
(Cu excepţia castraveţilor şi ridichiilor legumele pot fi trase superficial la abur, sau pe grătar, tigaie de teflon, fără ulei!)
Cu un robot de bucătărie, combinaţi preparatul de bază cu unul din celelate ingrediente. O combinaţie, un bol.
Reţeta poate fi îmbunătăţită substanţial.