Ingrediente

Timp de preparare: 1 oră

Dificultate: medie

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 praz tăiat feliuţe
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi în coajă, curăţaţi şi tocaţi
  • O jumătate de conopidă de mărime potrivită, separată în florete foarte mici
  • 100 g (o cană) ciuperci albe, tăiate fin
  • 1 roşie potrivită, tăiată cubuleţe
  • Condimente după gust: sare, piper, chimion, şofran, nucşoară, coriandru, cuişoare, proaspăt măcinate
  • 1 linguriţă de chili
  • 1 lingură curcumă măcinată
  • 60 g (1/4 cană) unt topit
  • 12 foi de plăcintă

Mod de preparare

Încingeţi uleiul de măsline întro tigaie. Căliţi usturoiul, prazul şi conopida la foc potrivit, aproximativ 8 minute, amestecând încontinuu.

Adăugaţi celelalte ingrediente, cu excepţia untului. Ţineţi la foc potrivit circa 57 minute.

Întindeţi foile de plăcintă şi ungeţi fiecare foaie cu unt. Împărţiţi fiecare foaie în patru.

Adăugaţi cu lingura puţină garnitură de legume în mijlocul fiecărei foi şi rulaţi în formă de trabuc, având grijă să îndesaţi bine compoziţia înăuntru. Ungeţi ştrudelele cu unt topit.

Aşezaţi ştrudelele întro tavă şi coaceţi în mijlocul cuptorului încins la 180 grade celsius timp de 1520 de minute. Se servesc fierbinţi.

Notă: Condimentele enumerate pot da o savoare poate prea orientală pentru gustul dvs, aşa că puteţi folosi ce condimente doriţi. Nici legumele nu sunt bătute în cuie”.

0 0 votes
Article Rating