Ingrediente
Timp de preparare: 1 oră
Dificultate: medie
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 praz tăiat feliuţe
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi în coajă, curăţaţi şi tocaţi
- O jumătate de conopidă de mărime potrivită, separată în florete foarte mici
- 100 g (o cană) ciuperci albe, tăiate fin
- 1 roşie potrivită, tăiată cubuleţe
- Condimente după gust: sare, piper, chimion, şofran, nucşoară, coriandru, cuişoare, proaspăt măcinate
- 1 linguriţă de chili
- 1 lingură curcumă măcinată
- 60 g (1/4 cană) unt topit
- 12 foi de plăcintă
Mod de preparare
Încingeţi uleiul de măsline într–o tigaie. Căliţi usturoiul, prazul şi conopida la foc potrivit, aproximativ 8 minute, amestecând încontinuu.
Adăugaţi celelalte ingrediente, cu excepţia untului. Ţineţi la foc potrivit circa 5–7 minute.
Întindeţi foile de plăcintă şi ungeţi fiecare foaie cu unt. Împărţiţi fiecare foaie în patru.
Adăugaţi cu lingura puţină garnitură de legume în mijlocul fiecărei foi şi rulaţi în formă de trabuc, având grijă să îndesaţi bine compoziţia înăuntru. Ungeţi ştrudelele cu unt topit.
Aşezaţi ştrudelele într–o tavă şi coaceţi în mijlocul cuptorului încins la 180 grade celsius timp de 15–20 de minute. Se servesc fierbinţi.
Notă: Condimentele enumerate pot da o savoare poate prea orientală pentru gustul dvs, aşa că puteţi folosi ce condimente doriţi. Nici legumele nu sunt “bătute în cuie”.