Ingrediente
Timp de preparare: 30 de minute
Marinare: 3 ore
Dificultate: redusă
- 240g sardine din conservă
- 160g (o cană) ceapă verde, tăiată felii subţiri
- 40g (1/3 cană) ardei galbeni, verzi şi roşii, tăiaţi fâşii
- 3 linguriţe capere
- 2 linguriţe suc de lămâie, proaspăt stors
- 80 ml (1/3 cană) ulei de măsline
- 250g cartofi mici
- Sare, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Amestecaţi ceapa, ardeii, caperele şi sucul de lămâie într–un castron. Condimetaţi cu sare şi piper după gust. Adăugaţi uleiul de măsline, acoperiţi şi marinaţi la frigider timp de 3 ore.
Între timp fierbeţi cartofii în apă cu sare până se înmoaie. Răciţi-i, scurgeţi-i şi lăsaţi-i deoparte.
Aproape de momentul servirii, tăiaţi-i în rodele subţiri şi aranjaţi-i într–un vas termorezistent. Acoperiţi-i cu de amestecul de ceapă, capere, ardei. Aranjaţi sardinele cât de frumos doriţi şi stropiţi cu marinata.
Daţi totul la cuptorul încins la 180 de grade Celsius timp de 7–8 minute. Gata. Piperaţi şi serviţi cât sunt calde.
În loc de sardine, merge şi şpotul de Baltica, de preferat neafumat, sau alt peşte marinat doar în apă, oţet şi/sau ulei.