Ingrediente

Timp de preparare: 30 de minute

Marinare: 3 ore

Dificultate: redusă

  • 240g sardine din conservă
  • 160g (o cană) ceapă verde, tăiată felii subţiri
  • 40g (1/3 cană) ardei galbeni, verzi şi roşii, tăiaţi fâşii
  • 3 linguriţe capere
  • 2 linguriţe suc de lămâie, proaspăt stors
  • 80 ml (1/3 cană) ulei de măsline
  • 250g cartofi mici
  • Sare, piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare

Amestecaţi ceapa, ardeii, caperele şi sucul de lămâie întrun castron. Condimetaţi cu sare şi piper după gust. Adăugaţi uleiul de măsline, acoperiţi şi marinaţi la frigider timp de 3 ore.

Între timp fierbeţi cartofii în apă cu sare până se înmoaie. Răciţi-i, scurgeţi-i şi lăsaţi-i deoparte.

Aproape de momentul servirii, tăiaţi-i în rodele subţiri şi aranjaţi-i întrun vas termorezistent. Acoperiţi-i cu de amestecul de ceapă, capere, ardei. Aranjaţi sardinele cât de frumos doriţi şi stropiţi cu marinata.

Daţi totul la cuptorul încins la 180 de grade Celsius timp de 78 minute. Gata. Piperaţi şi serviţi cât sunt calde.

În loc de sardine, merge şi şpotul de Baltica, de preferat neafumat, sau alt peşte marinat doar în apă, oţet şi/sau ulei.

0 0 votes
Article Rating