Echipe specialisti oncologie

Echipe specialisti oncologie. Relaţia pacient‑profesionişti din sănătate trebuie să se dezvolte în termeni de respect reciproc, încredere şi să se bazeze pe drepturi şi responsabilităţi bine definite. Aveți nevoie de o bună comunicare cu medicul dvs și/sau cu echipa de specialiști care vă tratează și sub care sunteți în observație. Este important să retineți că trebuie să cereți medicului să vă acorde timp adecvat consultării şi comunicării. Pentru că puteți și trebuie să beneficiați de cea mai bună îngrijre. Aveți dreptul, de asemenea, să vă alegeți echipa de specialiști care să aibă grijă de dumneavoastră, cu care să puteți discuta despre tipul de tratament și proceduri, având dreptul la libera opțiune pentru soluția adecvată stării dumneavoastră, a dar și la informarea în legătură cu metodele terapeutice de ultima generație, oricât ar fi de costisitoare.

Nu uitați că aveți dreptul să vă dați sau să vă retrageți consimțământul cu privire la diverse proceduri sau tratamente. Trebuie să mai știți că puteți pretinde documentele medicale proprii ori de câte ori aveți nevoie și aveți dreptul de a avea doleanțe și de a se vi se răspunde la ele într-un mod cât mai profesionist.
Membrii familiei trebuie să fie la fel de informați ca și dumneavoastră de către echipa de specialiști cu privire la evoluția bolii, a tratamentului sau a studiilor clinice.