AGENTI COMBINATI

AGENTI COMBINATI. Brentuximab – Vedotin – ADCETRIS®  (anticorp monoclonal anti CD30+ asociat cu un agent citostatic-monometil  auristatinE):

  • Tratamentul pacienţilor cu limfom Hodgkin în recădere după transplant autolog de celule stem sau a celor cu boală refractară sau în recădere după cel puţin două linii de chimioterapie şi care nu sunt candidaţi pentru transplant autolog;
  • Tratamentul pacienţilor cu limfom cu celulă mare anaplazic rezistent după cel puţin două linii de chimioterapie.

Agenţii ţintiţi sunt utilizaţi fie în tratamentul tumorilor solide, fie în terapia diverselor hemopatii maligne, sunt medicamente extrem de valoroase, cu condiţia să fie utilizate de medici cu experienţă în administrarea lor şi numai la pacienţi atent selecţionaţi. Cu alte cuvinte, pentru a avea o eficienţă terapeutică maximă şi toxicităţi acceptabile, doar medicul curant (oncolog/hematolog) este cel care poate decide care din medicamentele de mai sus este potrivit pentru un pacient cu un anumit tip de cancer în funcţie de mai mulţi factori:

  • Caracteristicile pacientului  –  sex,  vârstă,  boli  asociate,  obiceiuri  comportamentale, mediu  de  viaţă,  preferinţe.
  • Caracteristicile tumorii  –  localizare, stadiu, histologie, caracteristici imuno-histochimice şi de biologie moleculară.
  • Tratamentele anterioare efectuate pentru respectiva boală malignă.