STUDII CLINICE – LEUCEMIE MIOCITARA

STUDII CLINICE – LEUCEMIE MIOCITARA. Participarea la un studiu clinic poate fi o opțiune bună de tratament pentru persoanele cu leucemie cronică mielomonocitară juvenilă (LMMJ). Studiile clinice sunt pe cale de a optimiza tratamentele, de a mări rata de supraviețuire și de a îmbunătăți calitatea vieții pentru pacienții cu LMMJ. Tratamentele standard actuale pentru cancer sunt bazate pe studii clinice anterioare. Societatea împotriva Leucemiei și Limfomului continuă să investească fonduri în cercetările legate de LMMJ.

În cadrul studiilor clinice se analizează noi medicamente, noi combinații de medicamente sau medicamente aprobate, în vederea tratării pacienților în moduri noi, cum ar fi noi dozaje ale medicamentelor sau noi planificări de administrare a medicamentelor. Studiile clinice sunt conduse peste tot în lume sub îndrumări stricte pentru a-i ajuta pe medici să afle dacă noile tratamente împotriva cancerului sunt sigure și eficiente sau mai bune decât tratamentele standard.

Cercetări și studii clinice actuale pentru LMMJ

Mai jos sunt câteva tipuri de cercetare și studii clinice în derulare, pentru terapii medicamentoase noi sau îmbunătățite și alte tipuri de tratamente:

Etanercept (Enbrel). Oamenii de știință studiază efectele medicamentului etanercept la pacienții cu JMML recidivant. Medicamentul blochează un hormon numit factor de necroză tumorală, care ajută celulele de JMML să crească. Etanercept este în prezent utilizat pentru a trata artrita reumatoidă și artrita reumatoidă juvenilă.

Tipifarnib (Zarnestra®). Tipifarnib este un tip de medicament numit un inhibitor de farnesiltransferază. Acesta acționează prin blocarea enzimelor necesare pentru formarea celulelor canceroase. Un studiu clinic efectuat de  o organizație de cercetare a cancerului la copii a demonstrat că tipifarnib este eficient.

Un al doilea transplant alogen de celule stem. Un al doilea transplant poate fi eficace pentru pacienții cu JMML care au recidivat după primul transplant.