Cancer operat laparoscopic la Satu-Mare

  • Intervenţia de cistectomie radicală a fost făcută de medicii Cristian Rusu şi Bogdan Feciche

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare au reuşit să efectueze în premieră o operaţie de extirpare laparoscopică a vezicii urinare, împreună cu prostata, în cazul unui cancer local. Intervenţia de cistectomie radicală a fost făcută de medicii Cristian Rusu şi Bogdan Feciche, alături de echipa medicală. Operaţia a fost un succes şi a durat mai bine de patru ore, informează Agerpres.

“A fost o intervenţie de cistectomie radicală efectuată pe cale laparoscopică. Asta înseamnă extirparea în bloc a vezicii urinare cu prostata, pentru un cancer local avansat de vezică urinară. Particularitatea acestei intervenţii a fost că s-a făcut pe cale laparoscopică. Se încearcă să se extindă această tehnică, fiindcă operaţia este extrem de dificil de suportat de către bolnav. Din păcate, pentru bolnavi este singura cale de a rămâne în viaţă. Şi atunci încerci să faci pe cale minim invazivă, pentru o recuperare mai bună. Pacientul a evoluat bine. Intervenţia a durat în jur de patru ore şi douăzeci de minute. Tot ce contează este că pacientul se simte bine”, a declarat Bogdan Feciche.

Managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, a precizat că medicii din acest spital sunt valoroşi, doar că nu li se oferă întotdeauna infrastructura pe care ar merita-o.
“Este vorba despre o intervenţie în premieră şi deschizătoare de drumuri pe care medicii noştri – doctorul Cristian Rusu, doctorul Bogdan Feciche şi doctorul Botezan – au reuşit-o. Avem o mână de lucru foarte bună şi valoroasă în acest spital. Din păcate, nu reuşim întotdeauna să le oferim acea dotare sau acea infrastructură pe care ar merita-o, dar pe care ne străduim în viitorul apropiat să o avem. Spun asta pentru că sunt medici foarte buni, sunt profesionişti extraordinari. Şi o spun cu încredere: aceşti oameni ar face faţă în orice spital public sau privat din România”. (Oncopedia.ro)

AFLA MAI MULTE IN CATEGORIA STIRI MEDICALE

AFLA MAI MULTE IN CATEGORIA STIRI MEDICALE

CITESTE
CITESTE

ASCO 2018
Cancerul pulmonar ar putea fi detectat precoce prin analize de sânge

iulie 23rd, 2018|Stiri medicale|

Rata de supraviețuire a pacienților cu cancer pulmonar crește semnificativ dacă boala este descoperită în stadii incipiente. Totuși, numărul de participanți la programele de screening pentru această afecțiune rămâne redus.

Atenție la durerile de cap!
Simptome ale tumorilor cerebrale

martie 18th, 2018|Info Cancer Creier, Stiri medicale|

Cele mai frecvente simptome ale tumorilor cerebrale sunt durerile de cap și crizele. Este important să rețineți însă ca tumorile cerebrale sunt rare și că există mult mai multe alte afecțiuni

Depistarea precoce face un nou pas înainte
CancerSEEK, un nou test de biopsie lichidă

ianuarie 30th, 2018|Stiri medicale|

CancerSEEK este un nou test de biopsie lichidă. CancerSEEK a demonstrat rezultate promițătoare în detectarea tumorilor canceroase în stadii incipiente.

INTRA IN PORTALUL ONCOPEDIA.RO

Inregistreaza-te in Oncopedia si primeste informatii!

JOIN THE COMMUNITY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut
iaculis nibh eget felis blandit maximus.

SOCIAL MEDIA

2020-03-18T11:47:34+02:00

Comenteaza