Oncologii acceptă terapii integrative “neconvenționale”

  • 03 mai 2020
yoga impotriva cancerului

O pacientă cu cancer de sân care se confruntă cu anxietate, depresie sau schimbări de dispoziție ar putea fi curând încurajată de oncologul ei să învețe tehnici de meditație, să se alăture unei clase de yoga sau să utilizeze muzică în scop terapeutic. Societatea Americană de Oncologie Clinică (ASCO) și-a publicat susținerea ghidurilor de terapie integrativă stabilite recent de Societatea pentru Oncologie Integrativă (SIO).

Liniile directoare SIO au fost revizuite de către un grup de experți ASCO co-prezidat de Dr. Gary H. Lyman, oncolog cu Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle și Dr. Lorenzo Cohen de la Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center din Houston.

Citește și despre tratamentul cancerului de sân

Ghidurile complete apar online în Journal of Clinical Oncology. Unele dintre recomandările cheie includ:

  • Musicoterapia, meditația, managementul stresului și yoga sunt recomandate pentru reducerea anxietății/stresului.
  • Meditația, relaxarea, yoga, masajul și terapia muzicală sunt recomandate pentru tulburări de depresie/dispoziție.
  • Meditația și yoga sunt recomandate pentru a îmbunătăți calitatea vieții.
  • Acupresiunea și acupunctura pe lângă medicamentele anti-greață sunt recomandate pentru reducerea grețurilor și vărsăturilor induse de chimioterapie.
  • Glutamina nu este recomandată pentru îmbunătățirea grețurilor și vărsăturilor în timpul chimioterapiei.
  • Acetil-L-carnitina nu este recomandată pentru a preveni neuropatia periferică indusă de chimioterapie din cauza posibilității de a face rău.
  • Nicio dovadă puternică nu susține utilizarea suplimentelor alimentare ingerate pentru a gestiona efectele adverse legate de tratamentul cancerului de sân.

“Pacienții care urmează și supraviețuiesc tratamentului cancerului de sân doresc în mod natural să folosească fiecare instrument disponibil pentru a îmbunătăți eficacitatea tratamentului și a îmbunătăți calitatea vieții lor”, a spus Lyman. „Scopul nostru este de a ajuta specialiștii în îngrijirea cancerului și pacienții lor să ia decizii de tratament individualizate adecvate – evaluarea actualei literaturi medicale privind terapiile complementare pentru a determina ce funcționează, ce nu funcționează și ceea ce ar putea fi de fapt dăunător în loc de ajutor. Ghidul ar trebui să să fie văzuți doar așa – orientări – pentru că fiecare caz al pacientului este unic și nu este nimic mai important decât judecata unui profesionist independent și îngrijitor. Există o lipsă considerabilă de informații despre beneficiile și prejudiciile multor terapii integrative în oncologie și este necesară o cercetare mai riguroasă a acestor metode”.

Grupul de experți al ASCO a declarat că recomandările pot fi supuse unor modificări, deoarece sunt compilate dovezi științifice suplimentare și, deși ASCO a aprobat, în general, recomandările SIO, grupul a atras atenția asupra mai multor domenii de discuții, inclusiv preocupări privind siguranța cu privire la vâsc, uneori luate pentru a îmbunătăți calitatea vieții, și ginseng, uneori luate pentru a combate oboseala. Anumite forme de ginseng ar putea avea proprietăți estrogenice, dar este nevoie de mai multe cercetări pentru a evalua riscul la pacienții cu cancer de sân pozitiv pentru receptorii estrogeni. (Oncopedia.ro)

AFLA MAI MULTE IN STIRI MEDICALE

Studiu

11 martie 2020|

Când folosim acești doi agenți împreună, vedem eliminarea tumorilor în tot corpul”, a spus Ronald Levy, profesor în oncologie la Universitatea de Medicină Stanford, SUA.

5 1 vote
Article Rating
2020-05-03T11:57:38+03:00
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Go to Top