Solidaritate de neimaginat a comunității științifice

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au demarat cercetările referitoare la celulele vizate de virusul COVID-19. Studiul urmează să identifice celule specifice din plămâni, căile nazale și intestine care sunt mai susceptibile la infecție.

Specialiștii de la MIT, împreună cu colegii lor din întreaga lume au identificat tipuri specifice de celule care par a fi țintele coronavirusului SARS-Cov-2 cel care cauzează pandemia Covid-19. Folosind datele existente despre ARN găsite în diferite tipuri de celule, cercetătorii au putut să caute celule care exprimă cele două proteine ​​care ajută virusul SARS-CoV-2 să intre în celulele umane. Ei au găsit subseturi de celule în plămâni, căile nazale și intestine care exprimă ARN pentru ambele proteine ​​mult mai mult decât alte celule.

Cercetătorii speră că descoperirile lor vor ajuta ghidul oamenilor de știință care lucrează la dezvoltarea de noi tratamente medicamentoase sau la testarea medicamentelor existente ce ar putea fi reconstituite pentru tratarea Covid-19.

„Scopul nostru este să aducem informații către comunitate și să împărtășim date cât mai curând posibil, pentru a putea contribui la accelerarea eforturilor în desfășurare în comunitățile științifice și medicale”, spune dr Alex K. Shalek, membru de bază al Institutului pentru Inginerie Medicală și Știință al MIT (IMES)

Shalek și Jose Ordovas-Montanes, un fost postdoc al MIT, care acum își conduce propriul laborator la Spitalul de Copii din Boston, sunt autorii principali ai studiului, care apărut zilele trecute în publicație de specialitate Cell. Săparea în date

Toate bazele de date ale omenii sunt “scotocite”

La puțin timp după începerea focarului SARS-CoV-2, oamenii de știință au descoperit că proteina virală „vârf” se leagă de un receptor de pe celulele umane cunoscută sub denumirea de enzimă 2 care convertește angiotensina (ACE2). O altă proteină umană, o enzimă numită TMPRSS2, ajută la activarea proteinei spona coronavirusului, pentru a permite invadarea celulelor. Legarea și activarea combinată permite virusului să intre în celulele gazdă.

„De îndată ce ne-am dat seama că rolul acestor proteine ​​a fost confirmat biochimic, am început să căutăm unde sunt acele gene în seturile noastre de date existente”, spune Ordovas-Montanes. „Am fost într-adevăr într-o poziție bună pentru a începe să investigăm care sunt celulele pe care acest virus le-ar putea viza de fapt.”

Laboratorul lui Shalek, precum și multe alte laboratoare din întreaga lume, au efectuat studii la scară largă pe zeci de mii de celule umane, neumane, primate și șoareci, în care folosesc tehnologia de secvențiere a ARN-ului unicelular pentru a determina ce gene sunt activate într-un tip de celule dat. Începând cu anul trecut, Nyquist construiește o bază de date cu partenerii de la Broad Institute pentru a stoca o colecție uriașă de aceste seturi de date într-un singur loc, permițând cercetătorilor să studieze rolurile potențiale pentru anumite celule dintr-o varietate de boli infecțioase.

O mare parte din date provin din laboratoare care aparțin proiectului Atlasul celulelor umane, al cărui obiectiv este catalogarea tiparelor distinctive ale activității genice pentru fiecare tip de celule din corpul uman. Seturile de date pe care echipa MIT le-a folosit pentru acest studiu includeau sute de tipuri de celule din plămâni, pasaje nazale și intestine. Cercetătorii au ales acele organe pentru studiul Covid-19, deoarece dovezi anterioare au indicat că virusul poate infecta pe fiecare dintre ele. Au comparat apoi rezultatele lor cu tipurile de celule de la organele neafectate.

„Deoarece avem acest depozit incredibil de informații, am putut începe să analizăm ceea ce ar fi celulele țintă pentru infecție”, spune Shalek. „Chiar dacă aceste seturi de date nu au fost concepute special pentru a studia Covid, sperăm că ne-a dat un început pentru identificăm unele dintre lucrurile care ar putea fi relevante acolo.”

„Este greu să tragi concluzii ample despre rolul interferonului împotriva acestui virus. Singura modalitate prin care vom începe să înțelegem asta este prin studiile clinice controlate cu atenție”, spune Shalek. „Ceea ce încercăm să facem este să adăugăm noi informații, deoarece există atât de multe răspunsuri clinice rapide la diferiți pacienți din întreaga lume. Încercăm să îi facem conștienți de lucruri care ar putea fi relevante”. Shalek speră să colaboreze cu specialiști din întreaga lume medicală pentru profilarea modelelor de țesuturi care încorporează celulele identificate în acest studiu. Astfel de modele ar putea fi folosite pentru a testa medicamentele antivirale existente și a prezice cum ar putea afecta infecția cu SARS-CoV-2. Echipa MIT și colaboratorii lor au pus la dispoziția altor laboratoare care doresc să le utilizeze toate datele pe care le-au folosit în acest studiu. O mare parte din datele utilizate în acest studiu au fost generate în colaborare cu cercetători din întreaga lume, care au fost foarte dispuși să-l împărtășească, spune Shalek. „În momentul de față este un schimb incredibil de informații în comunitatea științifică. A fost incredibil să vezi un număr mare de laboratoare din întreaga lume reunite în încercarea de a găsi soluții”. (Oncopedia.ro) Sursa: Massachusetts Institute of Technology

Sursa foto: https://gulfnews.com

DISTRIBUIE INFORMATIA

DISTRIBUIE INFORMATIA

AFLA MAI MULTE IN CATEGORIA STIRI MEDICALE

AFLA MAI MULTE IN CATEGORIA STIRI MEDICALE

CITESTE
CITESTE
0 0 votes
Article Rating
2020-05-01T18:28:31+03:00
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Go to Top