Premieră în Marea Britanie

  • 04 mai 2019

Băieții din Marea Britanie vor fi vaccinați contra virusului papiloma uman (HPV). HPV este virusul care cauzează apariţia cancerului de col uterin, oral, anal şi la nivelul zonei genitale. Se estimează că astfel 100.000 de cazuri de cancer ar putea fi prevenite în Regatul Unit în următorii 40 de ani, citeză Reuters. De cel puțin o jumătate de secol, în majoritatea țărilor civilizate vaccinarea HPV la fete este parte a programelor naționale pentru prevenirea cancerelor. În România programul național de prevenire pentru cancerul de col uterin a fost blocat înainte de a fi demarat, în urmă cu 11 ani, din cauza promovării catastrofale și opoziției populației manipulate pe rețele de socializare.

Citește și despre cancerul de col uterin, riscuri și cauze

Experţi din cadrul direcţiei britanice pentru sănătate publică, Public Health England (PHE), au anunţat extinderea programului de vaccinare care va include şi băieţii, nu doar fetele, şi au adăugat că planul de imunizare va contribui la prevenirea a circa 64.000 de cazuri de cancer de col uterin şi a aproape 50.000 de alte cazuri de cancer până în 2058, an în care se vor împlini 50 de ani de la introducerea programului de vaccinare anti-HPV în Marea Britanie.
HPV este un virus cu transmitere sexuală asociat cu peste 99% dintre cazurile de cancer de col uterin, dar şi cu 90% dintre cazurile de cancer anal, 70% dintre cazurile de cancer vaginal şi vulvar şi cu peste 60% dintre cazurile de cancer penian.
Potrivit PHE, începând de anul acesta din luna septembrie băieţii cu vârste de 12 şi 13 ani din Marea Britanie vor putea fi vaccinaţi în cadrul programului guvernamental.

Citește și despre cancerul colorectal

De la debutul programului de vaccinare anti-HPV pentru fete în Marea Britanie, în 2008, studiile au demonstrat că infecţiile cu unele dintre cele mai importante tulpini de virus au scăzut cu 86% în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani în Anglia. Totodată, un studiu efectuat în Scoţia a demonstrat că vaccinul a redus cu până la 71% cazurile de pre-cancer de col uterin la femei.

“În zece ani, vaccinul anti-HPV s-a bucurat de succes protejând fetele de apariţia cancerului de col uterin în perioada adultă”, a declarat Robin Weiss, profesor de oncologie virală la University College London. În opinia sa, extinderea programului anti-HPV “ar trebui să fie o situaţie din care toată lumea are de câştigat”.
“Este clar că băieţii vaccinaţi vor beneficia la rândul lor de protecţie contra cancerului penian şi anal şi de un grad mai scăzut de risc de cancer de cap şi gât”, a adăugat profesorul.

(Oncopedia.ro)

Oncologii acceptă terapii integrative “neconvenționale”

By |3 mai 2020|Categories: Recomandat, Stiri medicale|Tags: , , |

O pacientă cu cancer de sân care se confruntă cu anxietate, depresie sau schimbări de dispoziție ar putea fi curând încurajată de oncologul ei să învețe tehnici de meditație...

Solidaritate de neimaginat a comunității științifice

By |1 mai 2020|Categories: Recomandat, Stiri medicale|

Specialiștii de la MIT, împreună cu colegii lor din întreaga lume au identificat tipuri specifice de celule care par a fi țintele coronavirusului SARS-Cov-2 cel care cauzează pandemia Covid-19.

0 0 votes
Article Rating
2020-05-03T10:51:22+03:00
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Go to Top