Viața cu tumori cerebrale

  • Multe tipuri sunt vindecabile, altele pot fi ținute sub control de ani de zile

Tumorile cerebrale sunt înspăimântătoare pentru că sunt pacienți la care tratamentul nu are succes și care nu supraviețuiesc. Dar există o mulțime de tipuri diferite de tumori cerebrale, iar rezultatul variază foarte mult, în funcție de tipul și gradul de tumoare. Multe sunt vindecabile, altele pot fi ținute sub control de ani de zile. Altele pot fi tratate, dar cresc mai rapid și există o probabilitate foarte mare să revină. Nu toată lumea vrea să știe dacă tumoarea are șanse mari să fie mortală și nici cât timp se aproximează că vor mai trăi. Nici o statistică nu vă poate spune exact ce se va întâmpla cu dvs. În cazul copiilor, tumorile cerebrale și tratamentul acestora pot provoca schimbări fizice și mentale devastatoare

Citiți aici totul despre tipurile de tumori cerebrale

O tumoare cerebrală și tratamentul acesteia pot provoca schimbări fizice în corpul dumneavoastră care pot fi foarte greu de gestionat și pot afecta felul în care vă simțiți și vă raportați la propria persoană. Astfel de schimbări corporale pot afecta stima de sine și felul în care vă raportați la alte persoane, în special la familia și prietenii apropiați. Alte probleme cu care vă veți confrunta sunt comune tuturor tipurilor de cancer, cum ar fi oboseala și letargia, mai ales după tratament sau dacă tumora cerebrală este avansată. Dacă aveți o relație sexuală, simptomele și efectele secundare ale tratamentului vă pot afecta viața sexuală.

Pe lângă faptul că vă confruntați cu frica și anxietatea pe care le aduce un diagnostic de tumoare cerebrală, este posibil să fie nevoie să găsiți și niște soluții practice de a face față bolii. S-ar putea să existe probleme financiare ce trebuie rezolvate legate atât de eventualele cheltuieli, cât și de cum vă este afectat salariul, sau cum puteți deconta cheltuielile medicale. Încercați să vă amintiți că nu trebuie să rezolvați totul imediat. Ar putea dura ceva timp ca să rezolvați fiecare problemă în parte.

Acesta este un text de siteză, citiți aici totul despre viața cu tumori cerebrale

Cel mai bine este să începeți tratamentul de recuperare de care aveți nevoie cât mai curând posibil. De exemplu, puteți face fizioterapie sau terapie logopedică. Nu vă fie frică cereți aceste lucruri dacă nu sunt aranjate automat, pentru că sunt importante și pot face o diferență majoră

Unii oameni se recuperează complet după ce au fost diagnosticați cu tumoare pe creier dar, din păcate, alții nu. Nu se poate preciza cu certitudine cum se vor întâmpla lucrurile. Succesul tratamentului și recuperarea depind de tipul de tumoare și de tratamentul primit. Întoarcerea la viața normală depinde, pe lângă cele două aspecte menționate mai sus, și de meseria pe care o aveți.

În cazul copiilor, tumorile cerebrale și tratamentul acestora pot provoca schimbări fizice și mentale devastatoare. În unele cazuri, acestea sunt de lungă durată sau permanente. Aproximativ două treimi dintre copii vor avea un anumit tip de dizabilitate din cauza tumorii cerebrale. Nivelul și tipul de dizabilitate vor depinde de tipul, dimensiunea și poziția tumorii și de modul în care a fost tratată.

Nu există încă o imagine completă a efectelor ce pot apărea la vârsta adultă în cazul copiilor care au supraviețuit unei tumori cerebrale. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că multe dintre terapiile utilizate au fost introduse începând cu anii 1970 și, prin urmare, cei mai mulți copii care au fost tratați și au supraviețuit au acum între 30 și 40 de ani. Cercetările au arătat că copiii foarte mici (sub 3 ani) care fac radioterapie la nivelul creierului au mai multe șanse de a suferi modificări ale funcției creierului după aceea. Acest lucru poate duce la modificări ale nivelului de inteligență sau a capacității de a învăța, din cauza faptului că sistemul nervos central este încă în dezvoltare la această vârstă.

Mulți copii mici cu tumori cerebrale primesc mai degrabă chimioterapie pentru a menține tumoarea sub control până când aceștia sunt suficient de mari pentru a face radioterapie în siguranță. Aceasta este o abordare de tratament mai  recentă, astfel încât nu știm încă efectul complet. Apariția problemelor fizice depinde de locul unde a fost tumoarea pe creier. Tumoarea în sine, dar și tratamentul pot lăsa copiii sau adulții cu o slăbiciune a brațului sau a piciorului. Un sondaj efectuat de Institutul  (NCI) din SUA estimează că mai mult de jumătate dintre copiii tratați pentru o tumoare cerebrală vor avea o problemă de ordin fizic, cum ar fi slăbiciunea membrelor, echilibrul slab sau tremur.

AFLA MAI MULTE IN CATEGORIA CANCERE CEREBRALE

AFLA MAI MULTE IN CATEGORIA CANCERE CEREBRALE

CITESTE
CITESTE

INTRA IN PORTALUL ONCOPEDIA.RO

Inregistreaza-te in Oncopedia si primeste informatii!

JOIN THE COMMUNITY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut
iaculis nibh eget felis blandit maximus.

SOCIAL MEDIA

2020-03-18T19:03:16+03:00

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of