Atenție la durerile de cap!

simptome cancer intestinal
  • Consultați un medic dacă aveți dureri de cap foarte puternice, mai ales dacă vă treziți zilnic cu durere de cap

Tumorile cerebrale cauzează simptome din două motive. În primul rând, pentru că acestea ocupă spațiu în interiorul craniului, pe măsură ce se dezvoltă. În al doilea rând, pentru că pot să cauzeze simptome specifice ca urmare a locului unde se află în creier. Cele mai frecvente simptome ale tumorilor cerebrale sunt durerile de cap și crizele. Este important să rețineți însă ca tumorile cerebrale sunt rare și că există mult mai multe alte afecțiuni, mult mai frecvente, care pot provoca aceleași simptome. 

Citiți și capitolul Riscuri și cauze

Craniul este făcut din os, nu este elastic, deci există un spațiu limitat la nivelul acestuia. Tumorile care cresc în interiorul craniului duc la creșterea presiunii în acest spațiu limitat. Acest fenomen se numește creștere a presiunii intracraniene și provoacă inevitabil dureri de cap, asociate cu vertij sau stare de amețeală.

Este important să rețineți că durerile de cap și senzația de rău sunt simptome foarte frecvente pentru multe afecțiuni. Dacă aveți astfel de simptome este puțin probabil să fie cauzate de o tumoare pe creier, mai ales dacă sunt singulare. Dar este bine să consultați un medic dacă aveți dureri de cap foarte puternice, mai ales dacă vă treziți zilnic cu durere de cap.

Aproximativ unul din 3 oameni cu o tumoare cerebrală ajung la doctor din cauza durerilor de cap. O durere de cap cauzată de o tumoare este, în general, destul de puternică. Dar la unii oameni poate să fie moderată, mai ales la început. Durerile de cap pot să persiste destul de mult. Unii oameni se trezesc în fiecare zi cu dureri de cap severe care se pot ameliora uneori pe parcursul zilei. Dar dacă există ceva care duce la presiune intracraniană, durerea de cap va reveni cu intensitate mai ales când faceți anumite mișcări, cum ar fi să vă aplecați, să strănutați sau să tușiți, când faceți exerciții fizice sau chiar și atunci când țipați.

Alte semne care ar trebui să vă îngrijoreze sunt senzația de greață dimineața, starea de somnolență, leșinul, problemele de vedere, mai ales dacă purtați ochelari sau convulsiile. Simptomele diferă în funcție de locul din creier unde se dezvotă tumoare.

Citiți aici materialul complet despre simptome

AFLA MAI MULTE IN CATEGORIA STIRI MEDICALE

AFLA MAI MULTE IN CATEGORIA STIRI MEDICALE

CITESTE
CITESTE

INTRA IN PORTALUL ONCOPEDIA.RO

Inregistreaza-te in Oncopedia si primeste informatii!

JOIN THE COMMUNITY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut
iaculis nibh eget felis blandit maximus.

SOCIAL MEDIA

0 0 vote
Article Rating
2020-03-18T13:24:06+03:00
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments