Call-center și transport gratuit pentru bolnavii de cancer

  • 06 mai 2020
yoga impotriva cancerului

Românii cei mai loviți de pandemia COVID sunt bolnavii de cancer. Umliți deja de un sistem medical ineficient, atât prin lipsa dotărilor, a programelor de sănătate, cercetare sau a oricăror strategii de combatere sau paliație a bolii, în acest moment pacienții oncologici nu mai au acces nici la ușa spitalului. Sunt abandonați de sistemul de sănătate încins la roșu, separați de familii prin ordonanțele militare și consemnați la domiciliu “pentru binele lor”.

Azi, conform cifrelor furnizate de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, 400 de mii de români duc o bătălie de uzură cu această cumplită maladie. De uzură, pentru că această boală poate fi învinsă, sfârșitul poate fi amânat sau confortul ultimelor zile poate fi îmbunățit cât poate fi omenește posibil.

Accesul la spital, la informație și compasiune sunt esențiale în aceste zile pentru pacienții oncologici. Astfel, ONG-uri și companii s-au aliat pentru a oferi soluții concrete și eficiente în ajutorul pacienților oncologici: Call-center și serviciu de transport gratuit la și de la spital. Prin serviciul call-center poți primi informații referitoare la măsuri de protecție în context covid, ședințe de consiliere psihologică, sfaturi medicale sau referitoare la nutriție și informații despre locul în care poți procura medicamentele necesare:

Pentru a beneficia de acest serviciu sună la 021 253 05 91 sau intra pe aliantapacientilor.ro si solicita online acest serviciu.

Cine și cum poate accesa acest seviciu

Pacienții care suferă de afecțiuni oncologice, hematologice, hemofilie, scleroză multiplă sau fibroză pulmonară idiopatică pot beneficia de transport gratuit la și de la spital acasă. Transportul va fi asigurat în condiții maxime de securitate în condițiile pandemiei COVID. Inițiativa aparține Roche Romania, Alianta Pacienților Cronici din România, costurile vor fi suportate de Roche România iar transportul va fi asigurat de platforma UBER.

Pentru moment, transportul către și de la spital este disponibil doar pentru orașele București (IF), Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, pe perioada stării de urgență (orase in care platforma Uber este activa). Serviciul este disponibil doar pe raza acestor orașe și nu include transportul în afara localităților.

Roche România acoperă costul curselor, iar Uber România contribuie cu 25% din valoarea acestora. Cei ce doresc să acceseze acest serviciu gratuit, trebuie să aibă instalată aplicația de ride-sharing Uber.

Pentru informații referitoare la serviciile puse la dispoziție de APCR clic aici.

Descarcă aplicația UBER si aplica voucherul.

AFLA MAI MULTE IN ACTUALITATI

0 0 votes
Article Rating
2020-05-06T17:57:15+03:00
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Go to Top