Dieta și cancerul

  • “Studiu”

Colesterolul influenteaza cresterea celulelor stem in intestine

Colesterolul hrănește cancerul de colon, este ultima concluzie a oncologilor americani. Creșterea nivelului de colesterol al șoarecilor impulsionează celulele stem intestinale să se împartă mai repede, permițând tumorilor să se formeze de 100 de ori mai repede. Studiul cercetătorilor de la Școala de Medicină David Geffen de la UCLA identifică o cale moleculară care ar putea servi ca un nou obiectiv de dezvoltare a medicamentelor pentru tratamentul cancerului de colon.

Noua cercetare UCLA ar putea explica legătura dintre o dietă bogată în cholesterol și un risc crescut de cancer de colon

“Am fost uimiți, colesterolul influențează creșterea celulelor stem în intestine, care, la rândul lor, accelerează rata de formare a tumorii cu mai mult de 100 de ori”, a spus dr. Peter Tontonoz, profesor de Patologie și medicină de laborator de la școala medicală Frances și Albert Piansky. În timp ce legătura dintre colesterolul dietetic și cancerul de colon este bine stabilită, nimeni nu a explicat anterior mecanismul din spatele ei.

Oamenii de știintă au crescut nivelul de colesterol în celulele stem intestinale la unii dintre șoareci prin introducerea unei cantități mai mari de substanță în dieta lor. În altele, cercetătorii au modificat o genă care reglementează fosfolipidele, tipul principal de grăsime din membranele celulare, care au stimulat celulele să producă mai mult colesterol pe cont propriu.

Capacitatea celulelor stem de a se multiplica a crescut în ambele grupuri.

Pe măsură ce nivelele de colesterol ale animalelor au crescut, celulele lor s-au împărțit mai repede, provocând țesutul să se extindă și intestinele lor să se prelungească. Aceste schimbări au sporit semnificativ rata formării tumorilor în colonul lor.

Echipa UCLA va explora dacă această cale moleculară nou descoperită joacă un rol similar și în accelerarea creșterii altor tipuri de cancer.

Acest Studiu a fost finanțat de Institutul Național de Inimă, Plămân și Sânge și Institutul Național de Diabet, Boli Digestive și Rinichi din SUA. Coautorii luiTontonoz au fost Bo Wang, Xin Rong, Elisa Palladino, dr. Alan Fogelman și Dr. Martin Martin, toți de la UCLA; Waddah Alrefai de la Universitatea Illinois din Chicago și David Ford de la Universitatea St Louis. (Oncopedia.ro)

CITESTE MAI MULT DESPRE CANCERUL COLORECTAL

CITESTE MAI MULT DESPRE CANCERUL COLORECTAL

CITESTE
CITESTE

INTRA IN PORTALUL ONCOPEDIA.RO

Inregistreaza-te in Oncopedia si primeste informatii!

JOIN THE COMMUNITY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut
iaculis nibh eget felis blandit maximus.

SOCIAL MEDIA

0 0 vote
Article Rating
2020-03-11T10:53:05+03:00
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments