Prof. Dr. Eugen CARASEVICI

Există speranță

“Cu gândul la cei greu încercați și la familiile lor am creat Oncopedia, un forum de reflecție echilibrată asupra acestei maladii dezolante și atât de complexă ca abord terapeutic.”

Patologia umană abundă de entități morbide grave sau foarte grave, dar parcă nici un diagnostic nu are un efect atât de demobilizant ca cel de cancer.

Diagnosticul de boală malignă este un eveniment care ne schimbă brutal perspectiva asupra vieții, ne anulează proiectele, ne înspăimântă și ne paralizează voința.

Gândurile noastre nu mai sunt libere, ele sunt cenzurate și apăsate de viziunea macabră a unei perspective implacabile. Încercăm o cale de a ieși din cursa unde am fost prinși de o soartă pe care nu putem s-o înțelegem: de ce eu?  Ghemuiți sub această amenințare totul ni se pare fără rost, legăturile cu cei din jur sunt corupte, sau suspendate. Nu putem împărtași totul, nu ni se poate oferi soluția de care avem atâta nevoie.

Cu gândul la cei greu încercați și la familiile lor am creat Oncopedia, un forum de reflecție echilibrată asupra acestei maladii dezolante și atât de complexă ca abord terapeutic.

Oncopedia vă spune acum că există speranță, că nu sunteți singur și că reputația de boală nevindecabilă a cancerului se clatină profund.

Oncopedia vrea să vă explice cu toată onestitatea ce este această boală, cum este ea abordată azi și să vă răspundă la întrebări. Noi nu vom prescrie tratamente, pentru că aceasta este misiunea medicului dumneavoastră, dar vrem să vă fim alături și să vă destrămăm temerile.

Vrem să aflați prin ce excelează diferite centre medicale oncologice, ce studii cu miză de translație în practica curentă se desfășoară la noi, sau în alte țări, cine sunt exponenții medicali ai unor noi terapii sau metode de diagnostic. O rubrică rezervată prezentării de noutați și informații pentru specialiști face legătura cu medicii oncologi, sau și de alte specialitați, într-o rețea a solidarității tuturor în fața acestei boli.