Tratamentul hormonal în cancerului tiroidian

Pacienții care sunt tratați cu ajutorul unei intervenții chirurgicale necesită, de obicei, terapie hormonală. În plus față de înlocuirea cantității de hormoni necesari organismului, medicația administrată poate încetini creșterea unoror celule canceroase diferențiate.

Înlocuitorul pentru hormonul secretat de glanda tiroidă este levotiroxina (Levothroid, Levoxyl, Synthroid, Tirosint, Unithroid și alte denumiri). Levothyroxina se prezintă, de obicei, sub formă de pastile care trebuie administrate zilnic, la aceeași oră în fiecare zi. De asemenea, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră despre toate celelalte medicamente pe care le luați, inclusiv suplimentele alimentare, cum ar fi fier sau calciu, pentru a evita interacțiunile cu tratamentul hormonal. Citiți mai multe sfaturi pentru a vă administra corect medicamentul.

 

Pastilele care înlocuiesc hormonii tiroidieni pot avea câteva efecte secundare. Ocazional, unii pacienți dezvoltă o erupție cutanată sau își pierd părul în primele luni de tratament.

 

Hipertiroidismul este o afecțiune care apare atunci când există o cantitate prea mare de hormoni tiroidieni în corp și care poate provoca scădere în greutate, durere toracică, frecvență cardiacă rapidă, bătăi neregulate ale inimii, crampe, diaree, senzație de căldură, transpirații și pierderea osoasă sau osteoporoză.

Hipotiroidismul este o afecțiune care apare atunci când există o cantitate prea mică de hormoni tiroidieni în corp și care poate cauza oboseala, creșterea in greutate, pielea uscata si parul si un sentiment de frig.

 

Cantitatea sau doza necesară de hormon din glanda tiroidă este diferită în funcție de pacient și de tipul tumorii și se poate schimba pe măsură ce o persoană îmbătrânește sau când apar modificări de greutate. Medicul va monitoriza nivelul hormonilor prin analize regulate de sânge. Discutați cu medicul dumneavoastră despre ce semne trebuie să urmăriți pentru a vă da seama dacă s-ar putea să dfie timpul să vă ajustați doza sau cantitatea de supliment de hormoni.