Sorina Pintea: Programul Naţional de Oncologie va fi dezvoltat

/, Stiri medicale/Sorina Pintea: Programul Naţional de Oncologie va fi dezvoltat

Primele promisiuni de la al treilea ministru PSD
Sorina Pintea: Programul Naţional de Oncologie va fi dezvoltat

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a promis că Programul Naţional de Oncologie va fi dezvoltat, acesta fiind unul „generos”, dar care totuşi nu acoperă nevoile pacientului. Angajamntul proaspătului ministru a fost asumat la dezbaterea „Politici de sănătate în oncologie”, organizată Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Institutul Oncologic din Cluj.

“Oncologia este una dintre patologiile foarte sensibile, având în vedere adresabilitatea mare şi, din păcate, creşterea exponenţială a numărului de pacienţi bolnavi de cancer, a cazurilor noi. Programul Naţional de Oncologie este un program generos, care acoperă zona de medicamente. Din păcate, nu acoperă toate nevoile pacientului bolnav de cancer. Planul Ministerului Sănătăţii, al Guvernului este de a extinde acest program de oncologie pe mai multe paliere, asta după o consultare prealabilă cu actorii în domeniu implicaţi în această zonă”, a spus Sorina Pintea.

„Mă aflu aici în primul rând pentru respectul pe care îl port oncologiei, profesorului Achimaş, căruia îi mulţumesc foarte mult pentru invitaţie. Înainte de a fi învestită ministru, i-am promis profesorului Achimaş că voi veni la această întâlnire, având în vedere colaborarea dintre cele două spitale, Spitalul Judeţean Baia Mare, pe care l-am condus până duminică, şi Institutul Oncologic Cluj. Mi-am ţinut promisiunea, dar am venit aici în calitate de ministru, sperând să dau o greutate mai mare acestei conferinţe, în sensul de a conştientiza problemele reale cu care se confruntă oncologia în ziua de azi”, a afirmat ministrul.

Fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, director medical al Institutului Oncologic, a precizat că invitaţia către Sorina Pintea a fost anterioară învestirii sale ca ministru.

„Ne-am îndreptat către toţi cei care îngrijesc spitalele în zona de nord-vest şi printre aceştia a fost doamna ministru. De ce? Pentru că este cel mai performant manager de spital. (…) După ce a devenit ministru, m-a sunat, spunându-mi că mă asigură că vine la conferinţă. Este prima promisiune pe care o respectă. Eu cred că e un început foarte bun”, a declarat Patriciu Achimaş-Cadariu. (Oncopedia.ro)

2018-02-06T06:41:00+00:00